Fortnite on tienannut iOS-laitteilla 300 miljoonaa dollaria ensimmäisten 200 päivän aikana, kertoo SensorTowerin raportti. Kyseessä ovat maailmanlaajuiset tuotot lukuun ottamatta Kiinaa, jossa peliä ei ole vielä julkaistu iOS-alustalle. Android-laitteille Fortnite ilmestyi 9.8. invite only -betaversiona ja on sen jälkeen tuottanut arviolta 60 miljoonaa dollaria.

Epic Gamesin hittipelin tuotoista noin 65 % tulee Yhdysvalloista. Kaikkiaan Fortnitea iOS-laitteilla pelaavat ovat käyttäneet peliin keskimäärin 1,5 miljoonaa dollaria päivässä sen iOS-julkaisusta 15.3. lähtien. Uuden, kuudennen kauden alkamisen jälkeen 27.9. tahti on edelleen kiihtynyt, ja päiväkohtaiset luvut ovat nousseet jopa 2,5 miljoonaan dollariin.

Fortnite voittaa vertailussa monet muut suositut mobiilipelit. Suomalaisen Supercellin Clash Royale takoi samassa ajassa iOS-laitteilla maailmanlaajuisesti ”vain” 228 miljoonaa dollaria. Toinen battle royale, PlayerUnknown’s Battlegrounds, kalpenee iOS-pelaajien kulutuksen vertailussa selkeästi. PUBG Mobile on yltänyt ilmestymisensä iOS-laitteilla 15.4. jälkeen vain 47 miljoonan dollarin tuottoihin.

Rakettimaisesta menestyksestään huolimatta Fortnitella on vielä matkaa lyhyellä aikavälillä tuottoisimman mobiilipelin lukuihin. Pokémon Go nimittäin saavutti 300 miljoonan dollarin rajapyykin iOS-laitteilla vain 113 päivää ilmestymisensä jälkeen, eli liki puolet lyhyemmässä ajassa kuin Fortnite.

Lähde: SensorTower Kuvalähde: Epic Games