Yksi maailman tunnetuimmista kilpapelaajista, Turner ”Tfue” Tenney on haastanut e-urheiluorganisaatio Faze Clanin oikeuteen. Turner väittää organisaation rajoittaneen hänen liiketoimintamahdollisuuksiaan ja vieneen jopa 80% tämän ansioista.

21-vuotiasta Turneria pidetään yhtenä maailman tunnetuimmista Fortnite-striimaajista. Hän kirjoitti yhteistyösopimuksen Faze Clanin kanssa viime vuoden huhtikuussa ja väittää nyt organisaation toimineen lainvastaisesti siihen liittyen.

Turnerin mukaan Faze Clan on muun muassa rajoittanut pelaajan liiketoimintamahdollisuuksia ja väittää organisaation vieneen jopa 80% tämän ansioista. Turner väittää jääneensä paitsi sponsorimahdollisuuksista Faze Clanin lainvastaisten toimintojen vuoksi.

Faze Clan antoi julkisen lausunnon tapahtumaa koskien maanantaina, jossa se ilmaisi järkytyksensä ja syvän pettymyksensä siihen liittyen. Organisaatio ilmoitti keränneensä Tylerin ansioista kaiken kaikkiaan vain 60 000$ samalla, kun striimaaja itse on tienannut miljoonia toimiessaan Faze Clanin yhteistyökumppanina. Myöhemmin organisaatio julkaisi twitterissään lausunnon, jossa se vielä tarkensi oman kantansa asiaa koskien. Julkaisun mukaan Faze Clan ei olisi koskenut mihinkään Turnerin tuloihin lukuun ottamatta aiemmin mainittua 60 000$ summaa. Vaikka organisaatio ilmoitti pettyneensä Turnerin toimintaan, se kertoi aikovansa jatkaa tämän tukemista myös tulevaisuudessa.

 

Faze Clanin omistaja Ricky Banks antoi myös oman lausuntonsa liittyen organisaatiota kohtaan esitettyihin syytöksiin. Turnerin esittämien syytteiden kiistämisten lisäksi Banks kertoi organisaation neuvotelleen Turnerin kanssa tehdystä alkuperäisestä sopimuksesta sen luomispäivästä lähtien. Banksin mukaan nyt kyseessä on vain Turnerin yritys päästä irti tämän hetkisestä sopimuksestaan ja painottaa sitä, kuinka loukkaantunut hän on tämän aiheuttamasta mediatempauksesta.

Turner näyttäisi etenevän urallaan samaan suuntaan kuin muut suuret nimet kuten esimerkiksi Ninja ja Shroud, jotka molemmat edustivat aiemmin maailmanluokan striimaajina eri organisaatioita, Luminosity Gamingia ja Cloud9:a. Sittemmin he loivat oman brändinsä ja siirtyivät edustamaan itse itseään.

Turner karsiutui hiljattain Fortniten maailmancupin finaaliturnaukseen, joka pelataan heinäkuussa New Yorkissa. Kyseessä on yksi e-urheiluhistorian suurimmista turnauksista, jonka palkintopotissa on jaossa jopa 30 miljoonaa dollaria. On vielä epäselvää, aikooko Turner edustaa turnauksessa itseään vai organisaatiotaan Faze Clania.

Lähde: HollywoodReporter Kuvalähde: Tfae