Uutisoimme eilen Fortnitesta tutun striimaajan Tyler ”Ninja” Blevinsin siirtymisestä yksinoikeudella Microsoftin Mixer-palveluun. Julkistuksella on ollut välittömiä seuraamuksia Mixeriin ja myös palvelun toimitusjohtaja on ottanut kantaa asiaan.

Blevinsin Mixer-tili on tässä vaiheessa kerännyt jo 250 000 seuraajaa. Kyseessä on kuitenkin vain murto-osa tämän yli 14 miljoonasta Twitch-seuraajasta. Suurempi vaikutus on kuitenkin näkynyt itse Mixerin suosiossa; se ampaisi Applen App Storen ilmaisten sovellusten latauslistan kärkeen.

Tapaus on saanut runsaasti huomiota mediassa ja se nähdään agressiivisena peliliikkeenä Twitchiä vastaan. Mixerin toimitusjohtaja Matt Salsamendi sanoi kuitenkin eilisessä striimissään, ettei Mixer aio kilpailla suoraan Twitchin kanssa ja haalia lisää sen striimaajia.

”Haluamme striimaamisen kasvavan yleisesti ja Mixer voi menestyä monella tavalla”, Salsamendi sanoi. Hän myös listasi Mixerin tärkeimmät erot Twitchiin verrattuan; teknologian, ominaisuudet ja yhteisön kohtelun. Salsamendi painotti, että tarkoituksena on ollut tehdä Mixerin käyttöehdoista mahdollisimman selvät ja objektiiviset, jolloinka jäljellä ei ole harmaita alueita.

Kyseessä oli todennäköisesti viittaus Twitchin suurimpaan ongelmaan; sen käyttöehtojen epäselvyyteen. Twitch-yhteisö on jo pitkään pitänyt ongelmallisena, kuinka eri striimaajat voivat saada eri asteisia rangaistuksia samoista rikkeista, ja jotkut voivat selvitä jopa ilman rangaistusta.

Mixer julkisti juuri viime kuussa suunnitelmansa positiivisen ja terveen yhteisöllisyyden takaamiseksi.

Lähde: Dotesports, Techcrunch Kuvalähde: Mixer