Fortnitesta tunnettu Twitch-striimaaja Tyler ”Ninja” Blevins ilmoitti eilen uuden askeleen urallaan. Twitchin suosituin kasvo ei enää jatka palvelussa, vaan siirtyy yksinoikeudella Microsoftin Mixer-palveluun.

Blevins kuvaili päätöstään sanomalla, että kyseessä on vain eri alusta, muuten asiat pysyvät samana. Samalla kyseessä oli myös mahdollisuus ”päästä takaisin striimaamisensa alkujuurille”.

Blevinsillä on Twitchissä yli 14 miljoonaa seuraajaa. Näistä n. 200 000 on tällä hetkellä siirtynyt Mixeriin. Alustalta toiselle siirtyminen on tunnetusti haastavaa, ja seuraajien mukana siirtäminen vielä vaikeampaa. Daily Esportsin mukaan Blevinsistä houkuteltiinkin vaihtamaan alustaa mittavilla palkkioilla. Kauppasodassa oli Mixerin lisäksi mukana Twitch ja Youtube Gaming. Tarjoukset vaihtelivat 50 ja 100 miljoonan dollarin välillä.

Lopullisen sopimuksen korvausta ei ole tiedossa, mutta sen voi olettaa olevan mittava, jos se sai Blevinsin riskeeraamaan uransa ja Twitchin tuoman turvallisuuden.

Microsoftin Mixer-palvelu (aiemmin Bean) on ollut olemassa jo vuodesta 2016 asti, mutta se ei ole onnistunut nousemaan Twitchin ja Youtuben haastajaksi. Palvelun erikoisetuina ovat lyhyempi viive (alle sekunti) sekä katsojien mahdollisuus vaikuttaa tiettyjen pelien tapahtumiin. Nähtäväksi jää, tuleeko Microsoft lähiaikoina panostamaan palveluun muilla tavoin Blevinsin hankinnan lisäksi.

Lähde: Daily Esports Kuvalähde: Ninja