Uutisoimme kuun alussa Fortniten uusimman päivityksen tuomista BRUTE Mech -jättiroboteista ja niiden aiheuttamista ongelmista. Pelin kehittäjä Epic Games vastasi ylitsevuotavaan kritiikkiin muokkaamalla robottien ilmestymistaajuutta, mutta se ei näytä olleen läheskään tarpeeksi.

Pelaajat ovat yhä turhautuneita huomattavasti tavallista pelaajaa kestävämpien, ketterimpien ja tuhokykyisempien robottien olemassaoloon. Yksi näyttävimmistä esimerkeistä tästä saatiin osana 400 000 dollarin Twitch Rivals -turnausta, joka asetti suosittuja striimaajia toisiaan vastaan.

Striimaaja Jack ”CouRage” Dunlop oli yhdessä joukkuetoverinsa Tim ”TimTheTatman” Betarin kanssa suojassa rakennuksessa, hyvin varustettuna, kun kolme robottia yhtäkkiä yllättivät heidät. Dunlop listittiin hetkessä ilman, että tällä oli edes kunnon mahdollisuutta puolustautua.

Erän jälkeen turhautunut Dunlop poistui pelistä ja turnauksesta kokonaan – kesken kaiken.

”En pelaa enää, häivyn pelistä, anteeksi Tim”, Dunlop sanoi joukkuetoverilleen. ”Rakastan tätä peliä niin paljon… ja kuinka epäpätevä päätös tämä onkaan?! V*tut tästä pelistä, en voi pelata sitä.”

Dunlopin lisäksi viisi muuta pelaajaa, Betar mukaan lukien, jättivät turnauksen kesken pelin tilan tai teknisten vaikeuksien vuoksi.

Epic Games julkaisi pian tapahtumien jälkeen päivityksen, jonka tarkoituksena oli heikentää robotteja entisestään. Muun muassa robottien ampumien ammusten määrää, ampumisnopeutta ja räjähdysten sädettä pienennettiin. Samoin myös robottien hypyn latausaikaa pidennettiin ja ilmassa käytetyn boostin korkeutta pienennettiin.

Nähtäväksi jää, ovatko muutokset riittäviä.

Lähteet: Dexerto, Epic Games Kuvalähde: Epic Games