Fortniten suunnittelija Epic Games on valoittanut tarkemmin pelin e-urheilupuolen suunnitelmiaan. Aiemmin yhtiö lupasi peräti 100 miljoonaa dollaria palkintorahoja kilpailulliseen toimintaan. Nyt julkaistussa tiedotteessa saatiin lisäselvyyttä suunnitelmasta ja rahojen jakautumisesta.

Epic Games aikoo tukea rahalla niin yhteisön kuin organisaatioidenkin järjestämiä tapahtumia ympäri maailmaa, joihin kuka tahansa voi osallistua. Luvatut 100 miljoonaa dollaria tullaan jakamaan monien eri tasoisten tapahtumien kesken.

Tapahtumat tulevat huipentumaan Fortniten maailmanmestaruuskilpailuihin, jotka pelataan ensi vuonna. MM-kisojen karsinnat alkavat jo tulevana syksynä. Kisoissa tullaan keskittymään sooloon ja duoihin, mutta myös squad-pelimuodolle on sijansa.

Tapahtumat järjestetään pelaajia varten, joten Epic Games ei aio myydä tai antaa paikkoja joukkueille, vaan jokaisen tulee ansaita paikkansa turnauksissa. Lisätietoa säännöistä ja pelialustoista, sekä tulevan syksyn aikataulu, julkaistaan myöhemmin.

Jos video ei näy voit katsoa sen täältä

Lähde: Epic Games  Kuvalähde: Xbox