Yksi suositun Fortnite-pelin tunnistettavimmista piirteistä on pelissä käytettävät emotet. Nämä emotet ovat usein tansseja, jotka ovat helposti tunnistettavissa olevia populaarikulttuurin referenssejä.

Monet näistä tansseista tunnetaankin nykyään ”Fortnite tansseina” ja niistä on unohdettu niiden alkuperäiset juuret.

Räppäri Terrence Ferguson, lavanimeltään 2 Milly, haastaa Epic Gamesin oikeuteen tekijänoikeus loukkauksesta. Ferguson syyttää Epic Gamesiä hänen singnatuuri ”Milly Rock”-tanssin varastamisesta.

Fergusonin kanteen mukaan, Swipe It-niminen emote on identtinen hänen tanssiinsa. Swipe It oli osana Fortniten viidennen kauden Battle Passia ja Epic Games on myynyt tanssia ilman Fergusonin suostumusta.

Ferguson hakee oikeudelta vahingonkorvauksia ja päätöstä, jossa Epic Gamesia kiellettäisiin käyttämästä hänen tanssiaan. Kanteessa mainitaan myös, että Epic Games on varastanut myös muita afroamerikkalaisen kulttuurin tansseja, kuten Snoop Doggin Drop It Like It’s Hot (Tidy-emote), Bel-Airin prinssistä tutun Carltonin tanssin (Fresh-emote) ja Marlon Webbin Band of the boldista tutun liikkeen (Best Mates-emote).

Freguson jätti kanteen Kalifornian käräjäoikeuteen joulukuun viides päivä ja haki patenttia tanssilleen vain päivää aikasemmin.

Lähde: Polygon Kuvalähde: Altpress