Fortnite eroaa monista suurimmista peleistä sillä, että he eivät ole ikinä ottaneet käyttöön ns. yllätyslaatikoita omaan pelikauppaansa. Tämä on todella erikoista, sillä Fortnitella on yksi maailman suurimmista pelikannoista. Nyt Epic Gamesin toimitusjohtaja Tim Sweeney kehottaakin muitakin luopumaan niistä. 

Nämä yllätyslaatikot ovatkin pitkään olleet kuuma puheenaihe pelimaailmassa. Todella isoista peleistä esimerkiksi EA:n FIFA-pelisarja, Overwatch ja Apex Legends ovat rakentaneet pelin sisällä tapahtuvat ostokset vahvasti sattuman varaan. Yhä useammat ovat siirtyneet kohti tätä tyyliä viimeaikoina. Sweeney kuitenkin varoittaa siirtymästä tähän pelien ”pahaan ja rumaan” ansaintatapaan. 

Epic Gamesin johtaja puhui DICE Summit -tapahtumassa Las Vegasissa, että peliala elää kriisi-ajassa ja sen on saatava ”korjattua se”.

”Meidän tulee kysyä itseltämme alana, mitä me haluamme olla kun kasvamme? Haluammeko olla kuten Las Vegas, pelikoneineen vai haluammeko että meitä kunnioitetaan pelien luojina, joihin asiakkaat voivat luottaa?” – Sweeney kysyy.

”Meidän tulisi olla haluttomia luomaan kokemusta, jonka tulokseen voi vaikuttaa rahaa kuluttamalla. Yllätyslaatikot eroavat uhkapeleistä ainoastaan, sillä että lopussa että voi saada enemmän rahaa.”

Sweeney viittasi Fortniten yhteistyöhön esimerkiksi Star Warsin ja Marvelin kanssa ja ehdotti, että pyrittäisiin tulevaisuudessa tuottamaan voittoa pitkällä aikavälillä. Eli pelin kehittäjät antaisivat pelin ympärillä olevan hypen myydä peliä.

Koska peleistä on tullut sosiaalinen keskus, jossa ”ihmiset tapaavat päivittäin”, ja nyt viihdeteollisuudella on ”erityinen vastuu” miljoonista, jotka kirjautuvat heidän peleihinsä päivittäin,  pelivalmistajien on  ”otettava tämä vakavasti”. 

”Meillä on pelejä, jotka hyötyvät tekemällä asiakkailleen haittaa”, – hän lisää.

Koska Fortnite on yksi maailman johtavista peleistä, monet toivovat, että Sweeneyn puhe voi herättää lisää keskustelua aiheesta. 

 

Lähde: Dexerto

Kuvalähde: Forbes