Viime vuonna indiepeli Among Us keräsi suurta suosiota, kun ihmiset kaipasivat tekemistä karanteenien ja lock downien ajaksi. Pelin suosio ei selvästi jäänyt Epic Gamesiltakaan huomiotta, sillä nyt Fortniteen on julkaistu Fortnite Imposters -pelimuoto, joka vaikuttaa Fortniteasuun puetulta Among Us:ilta.

Among Us -pelin idea on yksinkertaisuudessaan se, että pelaajien joukosta arvotaan aluksi yksi tai useampi murhaaja, jonka muut yrittävät pelin kuluessa paljastaa samalla, kun suorittavat tehtäviä. Murhaaja(t) yrittävät voittaa pelin sabotoimalla tehtäviä ja murhaamalla muita osallistujia.

Fortniten versiossa kyseessä on kymmenen pelaajan moninpeli, jossa pelaajien on tarkoitus päästä ulos sukellusveneestä suorittamalla erilaisia tehtäviä. Kaksi pelaajista on huijareita, jotka yrittävät sabotoida tehtäviä ja eliminoida muita pelaajia. Pelissä voi Among Usin tapaan järjestää kokouksia, joissa yritetään selvittää, kuka on huijari, ja pelaajia voi äänestää ulos mikäli heitä epäilee.

Kotakun artikkelissa muistutetaan, ettei Among Us ollut ensimmäinen tämän kaltainen peli, mutta ensimmäinen, joka keräsi näin suuren yleisön ja suosion. Among Usin kehittäjäyhtiö InnerSlothin yhteisöjohtaja Victoria Tran kirjoitti Twitterissä pian Fortnite Impostorin julkaisun jälkeen, että yhteistyö olisi ollut todella siistiä. Hän myöntää, ettei pelimekaniikoita voi omia, mutta kyselee, että eivätkö erilaiset pelimekaniikat ja teemat olisi tehneet asioista mielenkiintoisia.

Fortnite Impostor -pelimuoto on jo pelattavissa.