Huippusuositun battle royale peli Forniten kehittäjä Epic Games julkaisi eilen uuden säännön, joka koskee pelin näyttöasetuksia kilpailuissa. Säännön taustalla on tavoite asettaa kaikki pelaajat samalle viivalle, sillä kilpailuihin osallistuu pelaajia sekä konsoleilta, että PC-puolelta.

Uuden säännön mukaan kaikkien pelaajien tulee kilpailla 16:9 kuvasuhteella. Pelin kaikki kilpamuodot mukaan lukien areena lukitaan tähän kuvasuhteeseen päivityksessä. Tällä hetkellä suurin osa ammattipelaajista pelaa niin kutsutulla venytetyllä kuvasuhteella, jossa pikseleitä pakataan enemmän leveyssuuntaan kuin korkeussuuntaan. Venytetty kuva helpottaa pelaamista, mutta näyttää erittäin huonolta katsojien silmiin, mikä varmasti vaikutti myös päätökseen.

Sääntö on ensimmäistä kertaa voimassa reilun viikon päästä pelattavassa puolen miljoonan dollarin Fortnite World Cup Warmup turnauksessa. Pelaajat jotka ovat käyttäneet muokattuja resoluutioita joutuvat siis nopeasti opettelemaan takaisin normaaliin.

Pelaajat ovat antaneet Epicille paljon tulista palautetta sosiaalisessa mediassa. Suurimmaksi kompastuskiveksi on noussut lyhyeksi jäävä siirtymäaika, mutta palautetta on saanut myös pelissä vielä olevat bugit ja optimisaatio-ongelmat. Alla muutamia poimintoja viimeisen vuorokauden Twitter-myrskystä.