Suomen suurin CS:GO -turnaus Arctic Invitational saatiin päätökseen myöhään lauantai-iltana. Turnauksessa pelasivat FURIA, Cloud9, CR4ZY sekä SJ Gaming. Otteluparit olivat FURIA vs. Cloud9 ja CR4ZY vs. SJ Gaming.

 

FURIA vs. Cloud9

Turnaus aloitettiin vauhdikkaasti brasilialaisjoukkue FURIAn ja jenkkijoukkue Cloud9n välisellä mittelöllä. Ottelu pelattiin paras kolmesta -menetelmällä. FURIA näytti ottelussa, miksi he majailevat HLTVn rankingissa 13. sijaa vastustajaansa ylempänä. Tyylipuhdas 2-0 voitto ei ollut mikään yllätys. Cloud9llä oli vaikeuksia pysyä pelissä mukana ja sen huomasi brassivalmentaja Nicholas ”guerri” Nogueiran äänekkäistä tuuletuksista voittoroundien jälkeen. Amerikkalaisjoukkueen visiitti turnauksessa jäi lyhyeksi ja FURIA eteni finaaliin.

 

CR4ZY vs. SJ Gaming

Turnauksen isoimpana altavastaajana lähtenyt SJ Gaming sai vastaansa turnauksen suurimman voittajasuosikin CR4ZYn. Hartwall Areenan yleisö oli vahvasti suomalaisjoukkueen tukena pitämällä hyvää tunnelmaa yllä ja jokainen SJn kierrosvoitto sai yleisön hullaantumaan. SJ vakuutti alusta lähtien, että ottelusta ei tule CR4ZYlle helppo iltapuhde. Tasaisen inferno kääntyi lopussa suomalaisten 14-16 yllätysvoittoon.

CR4ZYn valitsemassa miragessa serbijoukkue nosti tasoaan ja klaarasi pickinsä 16-7. Myös suomalaisen Otto ”ottoNd” Sihvon otteet paranivat ja tästä osoituksena 1.64 rating.

Kolmannessa ja ratkaisevassa kartassa SJ Gaming pelasi terroristipuolen dominoiden taululle 4-11 lukemat ennen puolten vaihtoa. Näytti siltä, että ottelussa nähtäisiin jättiyllätys ja SJ menisi finaaliin. CR4ZY ei tätä ilmeisesti allekirjoittanut, pistooliroundista lähtien joukkue hallitsi dustissa terroristeina ja antoi SJlle vaivaiset 3 kierrosvoittoa, selättäen suomalaiset lopulta 16-14. Lopputulos jäi varmasti harmittamaan, mutta SJ osoitti olevansa kansainvälisesti varteenotettava joukkue.

 

GRAND FINAL – FURIA vs. CR4ZY

Aikatauluista jäljessä alkanut finaali FURIAn ja CR4ZYn välillä jatkui FURIAn osalta siitä, mihin he välieräottelussa Cloud9 vastaan jäivät. Brasilialaiset olivat tulleet Helsinkiin voittamaan ja CR4ZY jäi vertigossa jalkoihin 16-11. CR4ZY valitsi jo toistamiseen turnauksessa kartakseen miragen ja aloitti sen vahvasti. He olivat puolten vaihdon kohdalla kuskin paikalla 6-9. Toisella puoliskolla nähtiin äärimmäisen voitontahtoinen FURIA, joka ei hävinnyt enää yhtäkään kierrosta ja pokkasi 60,000 € kotiin vietäväksi. FURIA ei hävinnyt turnauksessa karttaakaan.

 

Suomen suurimman CS:GO turnauksen palkintorahat jaettiin seuraavasti:

60 000 FURIA

20 000 € CR4ZY

10 000 Cloud9 & SJ Gaming