17.4.2016 pelattu League of Legends Championship Seriesin kevätkauden finaali ei jättänyt faneja kylmäksi. Tässä paras-viidestä finaalissa nähtiin tiukkaa kamppailua. Finaalit pelattiin Rotterdam Ahoy -areenalla, Alankomaissa. Finaalissa kohtasivat Origen ja G2, joista G2 vei voiton.

Finaalikaksikko ei ehkä ollut sellainen, jota moni olisi osannut odottaa missään vaiheessa kautta. Lähtökohdat keväälle laittoivat odottamaan ennätyksellisen tasokasta ja tasaista kärkikamppailua ja EU LCS ei pettänyt katsojiaan taaskaan. Tähän saakka on nähty vaiheikas, tasainen sekä tasokas runkosarja ja pudotuspelit. Samaa oli odotettavissa myös tältä finaali-illalta.

Lähtökohdat finaaliin

Origen oli monien papereissa yksi suurimmista ennakkosuosikeista kauden alkaessa, sillä joukkue oli viime kesänä heti debyyttikaudellaan finaalissa ja ansaitsi Regional Qualifier-turnauksen kautta paikan 2015 Maailmanmestaruuskisoihin. Sielläkin joukkue edusti Eurooppaa ihailtavasti ja matka päättyi vasta välierissä SKT Telecom T1 – joukkueelle, joka voitti lopulta mestaruuden. Talven aikana joukkue vaihtoi vain yhden pelaajan kun keskilinjalle liittyi pelaamaan Tristan “PowerOfEvil” Schrage, joka korvasi Enrique “xPeke” Cedeño Martinezin suurimman osan kaudesta antaen organisaation perustajalle, xPekelle aikaa keskittyä organisaation johtamiseen ja kasvattamiseen. xPeke on kuitenkin pelannut muutamia otteluita runkosarjan ja pudotuspelien aikana, joten Origenilla on mahdollisuus finaalin aikana sekoittaa pakkaa vaihtamalla pelaajaa näiden kahden välillä. Varsinkin, kun molempien pelaajien pelityylit ja suosikki champpionit eroavat melko merkittävästi toisistaan.

G2 (ent. Gamers2) pelasi viime kesänä vielä Challenger-sarjassa, eli Euroopan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Joukkueesta kolme pelaajaa (Luka ”Perkz” Perković, Mateusz ”Kikis” Szudlarek ja Glenn ”Hybrid” Doornenbal) olivat nostamassa joukkuetta LCS:ään. LCS paikan varmistuttua organisaatio hankki korealais-kaksikon Kang-yun ”Trick” Kim ja Jin Hyun ”Emperor” Kim vahvistamaan joukkuetta. Näiden lisäksi organisaatio kiinnitti hiljattain eläköityneen LCS-veteraani Joey ”YoungBuck” Steltenpoolin valmentamaan viisikkoa. Joukkue on noussut tänä keväänä suuren yleisön tietoisuuteen ryminällä, sillä joukkue voitti debyyttikaudellaan 15 ottelua kahdeksastatoista runkosarjassa ja sijoittui ensimmäiseksi. Finaali on suurimmalle osalle joukkueen pelaajista ensimmäinen kokemus tämän tason ottelusta, sillä ainoastaan joukkueen jungle-pelaaja Trick ja top-pelaaja Kikis ovat kokeneet mitään vastaavaa.

Peli #1, tilanne 0-1

Ensimmäisessä ottelussa molemmat joukkueet pääsivät aloittamaan hyvin tyylilleen uskollisilla champpion-valinnoilla. G2 aloitti ottelun erittäin agressiivisesti ja ottelun käänekohta nähtiin jo hyvin aikaisessa vaiheessa, kun bot-lanelle ilmestyi kaikki pelaajat molemmista joukkueista ja G2 onnistui hakemaan turretin alle ryntäämällä peräti 4 Origen pelaajaa. Siitä saadulla kultajohdolla oli helppo lähteä lumipallo-efektin lailla etenemään kohti voittoa. Origen onnistui vielä 30 minuutin kohdalla rankaisemaan yli-agressiivista G2:ta, mutta lopulta johto oli liian suuri ja G2 jyräsi vakuuttavasti ensimmäisen ottelun voittoon. Ottelu jätti kuitenkin vielä paljon mietittävää molemmille joukkueille.

Peli #2, tilanne 1-1

Toisessa ottelussa Origen keskittyi banneillansa ensimmäisessä pelissä loistaneeseen G2-tähteen, Perkziin. Tämä ei ollut turhaa, sillä Perkz ei saanut toisessa pelissä agressiivisilla peleillään johtoa G2:lle, vaan päinvastoin usea yhteenotto alkoi Perkzin kuolemasta. Toinen ottelu tarjosi rutkasti viihdettä katsojille, mutta valmentajista tuskin voi sanoa samaa. Peli oli täynnä pieniä (ja hieman isompiakin) virheitä, sekä epätyypillisiä kiinnijäämisiä kokeneilta pelaajilta. Origen pystyi paremmin hyödyntämään tämän kaaoksen ja askel kerrallaan eteni kohti ottelusarjan tasoitusta ja toisen pelin voittamista.

Peli #3, tilanne 1-2

Kolmas ottelu toi vahvan déja vu -tunteen monelle. Se toteutti samaa kaavaa ensimmäisen ottelun kanssa. G2 ja etenkin Perkz pääsi toteuttamaan täydellisesti omaa nopeaa pelityyliään. Origen ei pystynyt vastaamaan tähän millään tavalla, häviten kolmannen ottelun.

Peli #4, tilanne 1-3

Mikäli kolmas peli toi mieleen ensimmäisen ottelun, niin neljäs muistutti vähintäänkin yhtä vahvasti ottelua numero 2. Origen haki uutta virtaa peliin vaihtamalla PowerofEvilin mid-lane vaihtopelaajaansa xPeke:en. xPeke onnistuikin pysäyttämään alkupelissä hurjassa vireessä tänään olleen Perkzin ja kaikki viittasikin siihen, että taistelu veisi joukkueet viidenteen peliin. Kaksi isoa Baron-kaatoa G2:lle kuitenkin muutti tilannetta ja lopussa virheet Origenin konkaripelaajilta johti G2:n huikeaan nousuun. Viimeinen peli vei sarjan tulokseen 3-1 G2:n eduksi.

G2 eSportsille EU LCS mestaruus on ensimmäinen. Kyseessä on joukkueen ensimmäinen kausi korkeimmalla sarjatasolla.

 

Miika ”Gawin” Pulkkinen & Joni Ojala