ENCE sai omassa semifinaalissaan vastaansa ranskalaisen G2:sen ja näin ollen suomalaiset olivatkin isoimman haasteen edessä, jotta voitto sekä finaalipaikka irtoaisi huomiselle. Voitolla joukkue jatkaisi huomiseen finaaliin ja tappiolla pelattaisiin kolmannesta sijasta.

ENCEn pelillinen alkui näytti Miragessa erittäin hyvältä, sillä se onnistui ottamaan useita kierroksia putkeen karaten varsin nopeasti 5-1-johtoon. Välillä näytti, että ranskalainen G2 oli erittäin tukalassa tilanteessa, sillä suomalaiset lukivat ranskalaisten peliä loistavasti. Pakottaen ranskalaisia käyttämään useamman aikalisänsä ensimmäisellä puoliskolle.

Momentum olikin täysin suomalaisten puolella, ennen kuin ottelun keskeytti tekniset ongelmat. Pienen teknisten ongelmien ja odottelun jälkeen, kun päästiin takaisin pelipalvelimelle alkoi ranskalaiset pääsemään paremmin mukaan peliin. Se onnistui ottamaan kierroksia pakottaen suomalaiset ecoilemaan. Lopulta ensimmäisen kartan ensimmäinen puolisko päättyi todella tiukasti suomalaisille 8-7.

Toiselle puoliskolle tultaessa ENCE jatkoi siitä, mihin se Miragen ensimmäisillä kierroksilla, mutta pikku hiljaa ranskalaiset hivuttautuivat koko ajan lähemmäs suomalaisia tasottaen tilanteeksi 11-11. Lopulta kuitenkin ranskalaiset onnistuivat kääntämään ensimmäisen kartan voitokseen luvuin 16-13.

Ottelun toisena karttana pelattiin G2:sen valitsema Dust2, kun taas suomalaiset valitsivat varsin odotetusti aiemmin hyvin toimineen Miragen. Tarvittaessa kolmantena karttana pelataan myöskin ENCElle suotuisa Train eli suomalaisittain junamaa.

Ensimmäisen kartan tapaan ENCE aloitti myöskin Dust2:sen erittäin vahvasti. Se onnistui lukemaan kerta toisensa jälkeen ranskalaisten yritykset, eikä antanut G2:selle mahdollisuutta yllätykseen. Suomalaiset hallitsivatkin omaa terroristipuoliskoaan varsin selvin lukemin voittamalla sen 10-5. Suomalaisten täytyy onnistua omalla CT-puolellaan, jotta ottelu menee kolmanteen karttaan eli junamaahan. Muuten ranskalaiset etenevät finaaliin.

Toisella puoliskolla suomalainen ENCE jatkoi siitä, mihin se omalla hyökkäyspuoliskollaan jäi. Onnistui napsimaan tasaisesti kierroksia ja pakottaen ranskalaiset säästämään sekä sekoittamaan ranskalaisten rahatilanteen totaallisesti. Kuitenkaan hyvän alun jälkeen G2 onnistui tulemaan aina 14-14 tasatilanteeseen, jonka jälkeen luvassa olikin ratkaisevat kaksi kierrosta. Niissä suomalainen ENCE ei kuitenkaan pettänyt vaan vei lopulta toisen kartan lukemin 16-14, vieden semifinaalin kolmanteen karttaan.

Kolmannessa kartassa eli junamaassa ratkaistiin, että kumpi joukkueista etenee huomiseen finaaliin ja kumman on tyytyminen himmeämpiin peleihin ennen finaalia. Junamaa onkin ollut todella vahva kartta suomalaisille. Siltä se myöskin näytti pelillisesti, sillä se hallitsi omaa CT-puoliskoaan varsin ylivoimaisesti voittaen tauolle mentäessä ekan puoliskon 10-5.

Toiselle puoliskolle mentäessä G2 onnistui ottamaan heti alkuun pari kierrosta kaventaen pelin 7-10, mutta se ei suomalaisia säikäyttänyt vaan ENCE kasvatti johtoaan 13-8.  Jani ”Aerial” Jussilan sekä Aleksi ”allu” Jallin erittäin hienoilla suorituksilla. Pikku hiljaa tuntui myöskin, että ranskalaisten puhti oli täysin loppunut ja lukuisat yritykset jäivät puolikkaiksi.

Vaikka ranskalaiset pääsivätkin erittäin lähelle, pysyivät suomalaiset serverillä varsin rauhallisena. Se ei kuitenkaan riittänyt, jotta kolmannen kartan suomalaiset olisivat onnistuneet hoitamaan nimiinsä. Näin ollen edessä oli jatkoaika. Kuitenkaan ENCEn puhti ei riittänyt aivan loppuun asti, sillä G2 oli parempi jatkoajalla 19-17 ja näin ollen suomalaisilla on edessään huomenna pronssipeli.

Kuvalähde: Twitter @G2esports