Luka ”Perkz” Perkovic muistaa vieläkin hetken, jolloin otti ensimmäisen kerran käteensä näppäimistön ja hiiren. Hän oli nuorempana katsellut veljeään, joka oli pelannut ennen kuin sai lopulta oman vuoronsa.

”Minusta se näytti todella hyvältä” – 21-vuotias kertoi CNN:n haastattelussa. ”En oikein tiennyt mitä olisi pitänyt tehdä”.

Siitä hetkestä asiat ovat muuttuneet ja kroatialaisesta on tullut yksi maailman parhaista League of Legendsin pelaajista.

Nykyään Perkz edustaa G2 Esportsia joka sijoittui LoL:in maailmanmestaruuskilpailuissa 2019 toiseksi.

Uskomaton pakkomielle

Perkz todella koukuttui pelistä, kun hän vietti tunteja pelaten peliä huoneessaan. Nopeasti hän alkoi huomata, että uudesta harrastuksesta saattaisi tulla kohta hänen ammattinsa. Se ei ollut helppo polku. Kun hän vietti yhä enemmän tunteja pelaten, hänen lukio-opiskelunsa alkoi kärsiä ja tämä sai vanhemmat huolestumaan.

”Heräsin kun vanhempani menivät nukkumaan mennäkseni pelaamaan lisää. Joten heillä ei ollut aavistustakaan siitä, että olen hereillä yöllä” – Perkz kertoo.

Sekä Perkz ,että hänen vanhempansa tajusivat Perkzin potentiaalin vasta tämän pelatessa haastajaliigaa. Liityttyään G2:seen vuonna 2015, hän on alkanut kiertää maailmaa ja onkin kerännyt satojen tuhansien seuraajakunnan.

Olen aina nähnyt sen työpaikkana

Sellainen reitti ei ollu vieras Perkzin nykyiselle joukkuekaverille Rasmus ”Caps” Wintherille. Capsille ajatus pelaamisesta ammatikseen on ollut koko ajan takaraivossa, sillä hän tulee perheestä, jossa on muitakin ammattipelaajia. Capsin isoveli nimittäin pelaa ammatikseen Dotaa.

”Koska tähtäsin aina siihen, että tulisin parhaaksi, tiesin mitä se vaatii” – Caps kertoo.

Perkzin tavoin koulu joutui kärsimään myös Capsin tapauksessa ja vapaa aika kului aina näytön edessä. Lopulta kuitenkin kova työ palkittiin, kun hän pääsi astelemaan isoille areenoille.

Nettiviha

Vaikka molemmat nuoret nauttivat pelaamisesta ammattilaisina, ei urasta olla selvitty ilman vastoinkäymisiä.

Pelaajien on opittava selviytymään online-yleisön usein rankastakin kritiikistä. Tämän Perkz sai oppia kantapään kautta, kun hänen nimensä alkoi tulla ihmisten tietoon. Myös Caps on saanut kokea samanlaista kohtelua, mutta onneksi G2:sen omistaja Carlos ”ocelote” Rodrigues on entinen ammattilainen ja on voinut täten auttaa nuoria sopeutumaan elämään parrasvaloissa.

Molemmat Caps ja Perkz ovat no nyt saavuttaneet League of Legendissä todella paljon. G2 voittikin maailmanmestaruuskilpailujen finaalia lukuunottamatta jokaisen turnaukseen, johon se osallistui vuonna 2019.

Lähde: CNN Kuvalähde: CNN