Gambit Esports on voittanut viikonloppuna käydyn DreamHack Austin 2017 Counter-Strike: Global Offensive -turnauksen. Loppuottelussa vastaan asettunut Immortals joutui taipumaan suoraan kahdessa kartassa.

Gambitin turnaus alkoi tiukalla ottelulla Heroicia vastaan. Pääosin kazakstanilaisista koostuva joukkue kaatoi tanskalaiset haastajansa vasta kolmannessa jatkoerässä Train-kartassa erin 25-23. Tuplaeliminointikaaviolla pelatun lohkovaiheen toisessa ottelussa Gambit kamppaili lohkovoitosta HellRaisersin kanssa. Nukessa pelattu ottelu päättyi Gambitin voittoon 16-17. Lohkon toiseksi jatkoon menijäksi pudotuspeleihin selviytyi lopulta Heroic, joka kaatoi häviäjien kaaviossa ensin LG:n 2-0 ja sen jälkeen HellRaisersin samoin lukemin.

Toisessa lohkossa brasilialainen Immortals aloitti pelinsä kaatamalla isäntämaan edustajan Liquidin Infernossa 16-11. Voittajien ottelussa Immortalsia vastaan asettui ehkä hiukan yllättäen G2 Esportsin kaatanut Cloud9. Ottelu päättyi Infernossa brasilialaisten hyväksi 16-7. Lohkon toiseksi jatkoon menijäksi selvisi lopulta ranskalaisjoukkue G2 Esports, joka kaatoi ensin G2 Esportsin 2-1 ja sen jälkeen Cloud9:n samoin lukemin.

Pudotuspeleissä tiukkoja kamppailuja

Välierissä Gambit kohtasi G2 Esportsin ja Immortals puolestaan Heroicin. Gambitin ja G2:den ottelu alkoi ranskalaisten voitolla Nukessa useiden jatkoaikojen jälkeen 25-23. Toinen kartta Train alkoi myös G2:den komennossa, kun ranskalaiset hankkivat itselleen tukevan 10-5 johdon puolustuksella. Tämän jälkeen kuskin paikalle istui kuitenkin Gambit ja ottelu olikin pian ensin tasan 11-11 ja lopulta 16-11 CIS-joukkueen hyväksi.

Kolmanteen karttaan Cobblestoneen lähdettiin siis 1-1 tilanteesta. Kartan ensimmäisellä puoli päättyi terroristeilla pelanneen Gambitin hyväksi 8-7. Puoltenvaihdon jälkeinen pistoolikierros ja sitä seuranneet antieco-kierrokset päättyivät ranskalaisten nimiin. G2 karkasi ottelussa lopulta 14-11 johtoon. Tässä vaiheessa Gambit onnistui kuitenkin kääntämään ottelun kuvan ja vei kartan lopulta 16-14 sekä koko ottelun 2-1.

Immortalsin ja Heroicin ottelu oli samankaltainen kuin toisen välieräparin. Ensin Heroic voitti Overpassin tiukasti 16-14. Toisessa kartassa Infernossa Immortals päästi tanskalaiset ensin 4-1 johtoon, minkä jälkeen kartta kääntyi täysin brasilialaisille. Infernon lopputulos oli lopulta 16-6 Immortalsille ja kolmantena karttana pelattu Cobblestone kutsui.

Terroristeilla aloittanut Heroic vei ensimmäisen puolen Cobblestonesta 10-5. Puolten vaihdon jälkeen komennon otti kuitenkin Immortals, joka tasoitti ensin pelin tilanteeseen 11-11 ja karkasi sen jälkeen 16-13 voittoon. Ottelu Immortalsille 2-1.

Finaalissa Gambit vei pidemmän korren

Loppuottelun kartoiksi valikoituivat Train, Inferno ja Cobblestone. Ensimmäisen kartan puolustus alkoi Immortalsilta hyvin, kun joukkue voitti pistoolikierroksen ja sitä seuranneet antieco-kierrokset. Tämän jälkeen Gambitin kone kuitenkin käynnistyi nopeasti ja peli kääntyi nopeasti 6-3 tilanteeseen kazakstanilaisten hyväksi. Immortals onnistui kuitenkin vielä pelastamaan itsensä täydelliseltä nöyryytykseltä ja kampesi itselleen 8-7 johdon puolenvaihtoon mennessä. Toisella puolella Gambit osottautui kuitenkin liian kovaksi ja ensimmäinen kartta päättyi Gambitille 16-12.

Toinen kartta Inferno alkoi puolestaan Gambitin puolustuksella. Immortals jäi Gambitin kelkasta heti kartan pistoolikierroksella ja sen jälkeen entisen Neuvostoliiton alueelta tulevan joukkueen siirtyessä nopeasti 9-1 johtoon. Immortals otti tässä vaiheessa aikalisän ja kokosi rivinsä. Lopulta ensimmäinen puolisko päättyi 9-6 Gambitille.

Infernon toinen puoli alkoi brasilialaisten pistoolivoitolla. Terroristeillä pelannut Gambit veti seuraavalle kierrokselle force buyn ja onnistui purkamaan Immortalsin B-pommipisteen puolustuksen voittaen kierroksen. Immortals menetti mahdollisuuteensa tasoittaa ottelu, kun se joutui pitämään pari ekonomia kierrosta ja Gambit siirtyi tämän myötä muutaman kierroksen jälkeen vahvaan 14-7 johtoon.

Immortals ei kuitenkaan luovuttanut. Brasilialaiset käänsivät peliä jälleen itselleen, kun he onnistuivat tuhoamaan viisi kierrosta putkeen ja tuhoamaan Gambitin talouden lähes täysin. Pitkään näytti jo, että Immortals nousee tosissaan taistelemaan kartan voitosta, mutta Gambit osoitti tilanteessa 14-12 miksi se ansaitsi DreamHackin voiton. Terroristeillä pelannut Gambit otti tilanteessa riskialttiin force buyn, joka kannatti. Immortals ei voinut mitään Gambitin A-pommipisteelle tulleelle nopealle vyörylle ja CIS-joukkue voitti kierroksen ja otti samalla kartta- ja ottelupallon.

Gambit käyttikin heti ensimmäisen katkaisupisteensä hyväkseen, kun joukkue onnistui sekoittamaan Immortalsin puolustuksen täysin ja viemään kartan nimiinsä 16-12 ja juhli mestaruutta lukemin 2-0.

Gambit Esports sai voitostaan 50 000 dollaria. Toiseksi tullut Immortals sai 100 000 dollarin palkintopotista 20 000 dollaria.

Lopputulokset:

  1. CIS Gambit Esports – 50 000 $
  2. Immortals – 20 000 $
  3. – 4. Heroic | G2 Esports – 10 000 $

Kuva: ruutukaappaus lähteyksestä