Counter Strike: Global Offensive Major pelattiin Puolan Krakówissa. Palkintopottina oli miljoona dollaria ja turnaus kesti viikon. Suomalainen supertähti Aleksi ”allu” Jalli oli myös mukana Majorissa FaZe Clan-joukkueen riveissä, mutta FaZe putosi jo lohkovaiheessa.

Gambit voitti kaikki lohko-ottelunsa ja eteni pudotuspeleihin, jossa ensimmäisenä oli vastassa Fnatic. Gambit voitti Fnaticin 2-0, vaikka molemmat pelit olivat todella tiukkoja. Seuraavassa pudotuspelissä oli vastassa Major-titteliä puolustava Astralis. Gambit kuitenkin yllätti kaikki ja voitti Astraliksen 2-1.

Finaalissa Gambitillä oli vastassa brasilialaisjoukkue Immortals. Finaali oli pudotuspelien tapaan myös paras kolmesta ja kartoiksi valittiin Cobblestone, Train ja Inferno. Immortals voitti ensimmäisen kartan (Cobblestone)  16-4. Gambit ei kuitenkaan musertavasta häviöstä lannistunut, vaan voitti seuraavan kartan (Train) 16-11.

Viimeisenä karttana oli vuorossa Inferno, jossa Gambit voitti heti alkuun nopeasti viisi kierrosta. Gambit pelasi todella hyvän ensimmäisen puoliskon, antaen brazilialaisille vain 4 kierrosta. Lopulta Gambit voitti viimeisen kartan 16-10.

Voitto toi Gambitille sen ensimmäisen Major-mestaruuden ja puoli miljoonaa dollaria. Immortals taas nettosi kakkossijasta 150 000 dollaria.

Gambitin joukkueessa pelasi:

  • Mikhail ”Dosia” Stolyarov (Venäjä)
  • Rustem ”mou” Telepov (Kazakstan)
  • Dauren ”AdreN” Kystaubayev (Kazakstan)
  • Daniil ”Zeus” Teslenko (Ukraina)
  • Abay ”HObbit” Khassenov (Kazakstan)

Kansikuva: PGL

Screenshot: PGL

Lähteet: dotesports

liquidpedia