E-urheilu-legenda Teemu ”wabbit” Hiilinen voitti Suomen Messusäätiön rahoittaman 3000 euron arvoisen GameXpo Awardin. Hiilinen on Suomen ensimmäinen ammattimainen esports-selostaja ja hän on toiminut esports-toimittajana yli vuosikymmenen. Hiilinen on aikoinaan ollut myös perustamassa Suomen elektronisen urheilun liittoa (SEUL ry) sekä Suomen kilpapelaamisen liittoa (SKL).

Esports on tullut yhä tunnetummaksi, ja sen myötä myös joukkueet ja selostajat tulevat suurelle yleisölle yhä tutummiksi. Kehitykseen merkittävästi on vaikuttanut Teemu ”wabbit” Hiilinen on ollut mukana jo ensimmäisistä esports-lähetyksistä lähtien ja toi keväällä runsaasti näkyvyyttä ENCE:n menestykselle finaaleissa. Hiilinen on tunnettu paitsi pitkän linjan esports-toimittajana, myös aktiivisena peliyhteisön jäsenenä”, toteaa tuomariston puheenjohtaja Neogamesin KooPee Hiltunen STT info -sivustolla julkaistussa tiedotteessa.

GameXpo Award -palkinnolla pyritään tuomaan esille pelialan kehittymiseen vaikuttaneita ilmiöitä, asioita tai kehityskulkuja. Palkinto voidaan myöntää henkilölle, yritykselle tai yhteisölle, joka on omalla panoksellaan vaikuttanut pelialan kehittymiseen. GameXpo Award jaetaan nyt kymmenennettä kertaa, ja se jatkaa aiemmin Digiexpossa ja GameXpossa jaetun Vuoden suomalainen pelinkehittäjä -palkinnon jalanjäljissä, mutta laajentaa mahdollisten palkittavien kenttää myös pelinkehityksen ulkopuolelle.

Teemu ”wabbit” Hiilinen on historian ensimmäinen yksityishenkilö, jolle palkinto myönnetään. GameXpo Awardia on pääsääntöisesti jaettu kehittäjille, mutta viime vuosina on alettu huomioimaan saavutuksia median ja nyt myös kilpapelaamisen puolelta.

 

Edelliset palkinnon saajat ja vastaanottajat

2018: YLE / Juha Lahti

2017: 2017: Platonic Partnership Oy / Jussi Loukiainen & co

2016: Critical Force Oy / Kimi Sulopoisto & Teemu Määttä

2015: Colossal Order / Mariina Hallikainen

2014: Seriously / Petri Järvilehto

2013: Fingersoft / Toni Fingerroos

2012: Supercell / Lasse Louhento

2011: Aritunes / Ari Pulkkinen

2010: Rovio / Jaakko Iisalo

 

Lähde: sttinfo.fi

Kuvalähde: sttinfo.fi