Laitevalmistaja Asuksen sponsoroima ja Suomen Overwath-parhaimmiston yhteen kokoava GameXpo-turnaus on edennyt jo lohkovaiheensa puoleensäliin. Turnaus huipentuu marraskuun 3.-5. päivä järjestettävän GameXpo-tapahtuman playoffeissa, johon jatkavat lohkovaiheen neljä parasta joukkuetta.

Tämän hetken pistetaulukkoa johtaa neljällä otteluvoitolla ENCE eSports, jonka kintereillä hiiluvat Team Gigantti ja Helsinki REDS kolmella otteluvoitolla. Näiden takana viimeisenä playoff-nelikon jäsenenä roikkuu Suomen Overwatchin uusi tulokas NYYRIKKI Esports yhdellä otteluvoitollaan.

Tilanne ei kuitenkaan ole aivan niin selkeä kuin ensialkuun vaikuttaa. Team Gigantti ja Helsinki REDS ovat molemmat pelanneet vain kolme ottelua ENCE eSportsin neljää vastaan, eli kun tilanne tasoittuu, saattaa jompikumpi hyvinkin hypätä pistetaulukon kärkeen.

Myös NYYRIKIN voittomahdollisuudet paranevat todennäköisesti turnauksen edetessä, sillä se joutui jo turnauksen alussa Helsinki REDSiä ja ENCE eSportsia vastaan, jotka nettosivat joukkueelle sen kaksi häviötä.

Nykyisen playoff-nelikon ulkopuolella tilanne on sen sijaan huomattavasti tiukempi. Turnauksen häntää pitävillä FC Lahti Menacella ja Acella on mahdollisuus netota enää vain kaksi otteluvoittoa, mikäli nämä voittavat molemmat tulevista otteluistaan. Jomman kumman joukkueen varma playoff-paikka vaatisi siis sitä, että NYYRIKKI häviäisi kaksi jäljellä olevista kolmesta ottelustaan.

Sen sijaan aivan NYYRIKIN kannoilla, vain yhden kenttävoiton erolla viidenneksi jäänyt Nemesis on vielä selvästi mukana playoff-kisassa. Molemmilla joukkeilla on kolme ottelua jäljellä, ja vastustajatkin ovat taitotasoltaan samanlaisia (yksi kärkikolmikon joukkue ja kaksi näiden ulkopuolista). Turnauksen alkuvaiheen jännittävin kamppailu nähdäänkin todennäköisesti näiden kahden joukkueen välillä.

Turnauksen tämänhetkinen pistetilanne on:

Joukkue Pisteet Voitot  Häviöt Tasapelit Kenttävoitot
ENCE eSports 12 4 0 0 8
Team Gigantti 9 3 0 0 6
Helsinki REDS 9 3 0 0 6
NYYRIKKI Esports 3 1 2 0 3
Nemesis 3 1 2 0 2
FC Lahti Menace 0 0 4 0 1
Aces 0 0 4 0 0

GameXpo-turnauksen seuraavat ottelut pelataan huomenna, jolloin yhteen ottavat Nemesis ja NYYRIKKI(klo 19:00), sekä Aces ja FC Lahti Menace (klo 20:15). Kattavan otteluaikataulun löytää turnauksen peliliiga-sivulta. Ottelut ovat katsottavina suorana ASUS ROG:n Twitch-kanavalta.

Lähde: Asus ROG, Peliliiga Kuvalähde: Blizzard