Grail Quest -pelifestivaalit järjestetään ensi syksynä Turussa. Syyslomaviikonloppuna 18. – 20. lokakuuta järjestettävien festareiden päätapahtumana pelataan tappelupeli Tekken 7:n SM-kilpailut.

Tekkenin palkintopotti kohoaa tänä vuonna vähintään 1000 euroon. Itse turnaukseen järjestetään paikallisia live-karsintoja. Turnauksesta vastaa taistelupelitapahtumien järjestäjä TTP ry.

Henkilökohtaisesti rakastan Tekkenissä sen avointa, mutta vaikeaa liikkumissysteemiä.
Mestarillakin on aina jotain uutta opittavaa ja parannettavaa samalla kun he liukuvat vastustajan
ulottuvilta pois ja rankaisevat jokaisesta virheestä”, Turun Taistelupelaajien puheenjohtaja Diep
Thai sanoo tiedotteessa ja jatkaa:

Tekken-yhteisö on parhaimpia missä olen ollut osallisena, joten toivon, että
kaikki tarttuisivat haasteeseen ja kokeilevat siipiään 2018 eSM-kisassa.”

Viime vuonna lähes 2000 pelaajaa

Pelifestari keräsi viime vuonna huimat vajaa 2000 pelaajaa Turun Gatorade Centeriin. Tänä vuonna festivaali pidetään Kupittaan palloiluhallissa keskustan kupeessa.

Ohjelmassa on viime vuoden tapaan LAN-alueen lisäksi huipputason e-urheiluturnauksia. Viime vuonna ohjelmassa oli Tekkenin lisäksi muun muassa League of Legendsin ja DoTan eSM-kilpailut sekä turnaukset Counter-Strikessä ja Overwatchissa.

Paikan päällä voi myös kokeilla eri pelejä rennommassa mielessä sillä uutuus pelejä ja vapaata pelattavaa on tarjolla tapahtumassa viime vuotta enemmän.

2017 vuosi oli hieno avaus GQ-tapahtumien sarjalle ja palaute oli ilahduttavan positiivista. Saimme monia kyselyjä uutuuspeleistä sekä toiveita ilmaisen pelaamisen mahdollisuuksista. Tätä haluamme myös itse tukea ja panostamme näihin Kupittaalla merkittävästi”, kertoo Kalle Koskela, toinen Grail Groupin perustajista.

Lähde ja Kuva: Grail Group