Turussa tänä vuonna järjestettävä Grail Quest -tapahtuma pidetään Kupittaan palloiluhallissa syyslomalla 18.-20.10.2018. Tarkat tiedot löytyy tapahtuman nettisivuilta.

Tapahtuman suurimpana vetonaulana on NON-BYOC CS:GO -turnaus, jossa palkintopottina on 15 000€. Kyseiseen turnaukseen on kutsuttu HAVU Gaming ja SuperJymy. Lisäksi karsinnoista jatkoon pääsivät Minttu, Cosa Nostra, Skrrtpapayeet, Kalajarnot, Conquer Gaming ja Voitelijat. Ensimmäiset lohkovaiheen pelit alkavat torstaina 18.10 ja finaali pelataan launataina 20.10 klo 19:00.

Tapahtuman järjestäjä Grail Group on osa Hjallis Harkimon omistamaa konsernia. Grail Quest -tapahtuma on ollut esillä televisio-ohjelma Diilissä, jossa Harkimo etsii markkinointijohtajaa eurheilu -tapahtumia järjestävään Starsquad-yhtiöön.

Näillä näkymin lauantaina pelataan CS:GO -näytösottelu: Team Harkimo VS. Team Diili. Harkimon joukkueeseen kuuluu Joel Harkimo ja Juhani ”Sohvaperuna” Koskinen. Muita Harkimon joukkuelaisia ei ole vielä paljastettu. Toiseen joukkueeseen kuuluu televisio-ohjelmasta tuttuja Diili-kilpailijoita, joista tutuimpina Tomi ”Tombha” Rinne ja Miisa ”Naiades” Nuorgam. Näytösottelu pelataan lauantaina 12:30-13:30 päälavalla.

Osallistujilla on tänä vuonna mahdollisuus kokea lanit täysin rinnoin ilman tietokoneen raahaamista tapahtumapaikalle, sillä Skanssissa toimiva Pelitila siirtää 20 tietokonetta kupittaalle tapahtuman ajaksi. Tietokoneilla pääsee pelaamaan Grail Quest -päivälipulla. Yleisen pelaamisen lisäksi Pelitilan koneilla pelataan lyhyitä Fortnite -haasteita. Pelitilan koneille pitää varata vuoro paikanpäällä, mutta osallistujien on myös mahdollista ostaa konepaikka, jossa on valmiiksi Jimm’sin tietokone.

Grail Questeilla järjestetään Suomen elektronisen urheilu liiton myöntämä Tekken 7:n Suomenmestaruuskilpailu. Muut tapahtumassa järjestettävät BYOC -turnaukset ja niiden palkintopotit ovat:

  • CS:GO 1500€
  • Fortnite 750€
  • PUBG 200€
  • Overwatch 2000€ + tuotepalkinnot (arvo 1800€)

Viime vuoden tapaan tapahtumassa vierailee useita striimaajia. Mukana ovat ainakin eeddspeaks, TurunMarkku, Tuho, aippa, Jassimiun, Nurmion, FinRoarr ja Matteplays.

Kuva: grailquest striimiboksi

Lähteet: grailquest Kansikuva: grailquest