Gwentin ensimmäinen huipputurnaus pelataan tänään ja huomenna kun kahdeksan kärkipelaajaa kilpailee 25 000 dollarin palkintopotista. Turnaus avaa samalla Gwent Masters kiertueen, joka huipentuu tammikuussa 2019 pelattaviin maailmanmestaruuksiin.

Gwent Open on pelin ensimmäinen turnaus johon ei kutsuttu erikseen pelaajia. Turnaukseen karsittiin elokuun ensimmäinen päivän sijoitusten mukaan ladderin 7 parasta pelaajaa, kahdeksas ja viimeinen paikka puolestaan ratkaistiin torstaina erillisessä Wild Card tapahtumassa.

Turnaus pelataan Hearthstonesta tutulla Conquest formaatilla jossa molemmat pelaajat tuovat neljä pakkaa ja saavat valita yhden vastustajan pakoista joilla tämä ei saa pelata. Ottelun voittaa pelaaja joka ensimmäisenä saa voiton kaikilla kolmella jäljellä olevilla pakoillaan.

Turnauksen palkintojakauma eroaa merkittävästi kilpailijoista. Jokaisessa ottelussa on erillinen palkintopotti joka jaetaan pelaajien kesken ottelun tuloksen perusteella, jos pelaaja voittaa ottelun 3-0 saa hän 100% ottelupalkkiosta, jos ottelu loppuu 3-2 saa voittaja 60% ja hävinnyt pelaaja 40%. Tämän lisäksi koko turnauksen voittaja saa 4000$ ja jokainen osallistuja 1000$. Mikäli pelaaja ei häviä yhtään peliä turnauksessa saa hän yhteensä 12 000$.

Turnauksen ehdottomasti tunnetuin pelaaja on Hearthstonessa julkisuuteen noussut saksalainen Jan ”SuperJJ” Janssen. Janssen keräsi toukokuun lopulla paljon huomiota päätöksellään seurata pitkäaikaista harjoittelupartneriaan Adrian ”Lifecoach” Koyta luopuen Hearthstonesta ja siirtyen puhtaasti Gwentin pariin. Janssen on kesän ajan pysynyt tiukasti ladderin kärjessä ja Open on hänen debyyttinsä turnauksissa.

Ottelut alkavat tänään perjantaina 13:00 Suomen aikaa ja lähetetään suorana CDPR:n Twitch-kanavalla.

Pelaajat

Ottelupalkinnot:

  • Top8: 1000$
  • Top4: 3000$
  • Finaali: 3000$

Lähde ja kuvat: CDPR