Gwentin perinteisen julkaisumallin mukaan kauden alkua juhlitaan uusien korttien muodossa. Kahdenkymmenenyhden kortin joukosta yli puolet on Neutral kortteja kun taas pelin factionit saivat vain 2-3 korttia kukin. Neutraaleiden korttien painotus tuo enemmän työkaluja joilla kasvattaa omia kortteja ja estää vastustajan kortteja. Mielenkiintoisimpina uudistuksina ovat Hanmarvyn’s Blue Dream jolla pelaaja voi kopioida kultakortin vastustajan graveyardilta, efekti joka aikanaan poistettiin Renewistä, sekä Muzzle jolla voi siirtää kortin vastustajan pöydältä omalle.

Eniten kouhuntaa on herättänyt Avallac’h: The Sage jolla saa pelata kopion satunnaisesta kulta, tai hopeakortista vastustajan pakasta. Gwentin pelaajakunnassa satunnaisefektit eivät yleensä kerää paljon kiitosta, ja tälläisenään kortti vaikuttaa tosiaan liian ailahtavalta.

Faction korteissa ei ole juuri yllätyksiä, Monsters kortit painottavat consume-mekaniikkaa ja Nilfgaard saa työkaluja reveal-pakkoja varten. Loput uusista korteista tukevat lähinnä jo voimakkaita arkkityyppejä tai eivät ole mainittavan vahvoja.

Kaikki uudet kortit ja muutokset löytää helpoiten GwendDB sivustolta.

Ladder-muutokset

CD Projekt RED ilmoitti samalla tulevista muutoksista. Tammikuusta lähtien pelin sisäisiä palkintoja jakava Ranked Ladder tulee kestämään vain kuukauden kautta kohti. Kilpapelialustana toimiva Pro Ladder jatkaa puolestaan perinteisillä kahden kuukauden kausilla. Ranked Ladder toimii yhä karsintana Pro Ladderiin ja vielä ei ole selvää onko jatkossa mahdollista liittyä Pro-osioon kesken kauden.

Prokauden tulokset

Päivityksen myötä myös ensimmäinen Gwentin Pro-ladder kausi saatiin päätökseen. Ladderin pisteet laskettiin yhteen kahden GwentSlam turnausten kanssa jotta saatiin kahdeksan kärki joka kilpailee myöhemmin tässä kuussa Gwent Open turnauksessa Puolassa. Open turnauksen kaksi parasta kutsutaan seuraavalle tasolle Challenger turnaukseen jonka voittaja pääsee kilpailemaan maailmanmestaruudesta tammikuussa 2019.

Kahdeksan parhaan joukossa ennakkosuosikkeja ovat ainakin entiset Hearthstone ammattilaiset SuperJJ ja GameKing jotka ovat siirtyneet pääosin Gwentin pariin. Mielenkiintoista on myös huomata että kansainvälisessä turnauksessa 2 pelaajaa tulee Kiinasta, 6 Euroopasta ja 0 Amerikoista.

Vahvasti ladderin kärkeä painottavan Gwent Open turnauksen lisäksi viime kauden 200 parasta kutsutaan erilliseen karsintaan jossa kilpaillaan kolmesta paikasta Challenger turnaukseen. Tässä 200 pelaajan joukossa kilpailee myös kolme suomalaista. Challenger karsinnat järjestetään noin kahden viikon päästä.

Gwent Open osallistujat

 • Adzikov
 • GameKingAT
 • TailBot
 • OMhanachann
 • SuperJJ
 • irohabit
 • Metranos
 • Freddybabes

Challenger karsintojen suomalaispelaajat

 • 56. Ilkku
 • 114. Dreyp4
 • 173. RunningJoke

Lähde: Gwent