Vain muutama kuukausi sen jälkeen, kun H1Z1:n pro-liiga alkoi huhtikuussa, tulee se myös päätökseensä. Liigan lakkautus kävi ilmi Twin Galaxiesin varapuheenjohtajan Jace Hallin lähettämästä viestistä liigan joukkueille.

”Lähetän tämän viestin raskain sydämin, mutta joudun toteamaan, että liigan toinen kausi on jouduttu keskeyttämään pysyvästi. Tämän seurauksena joukkueet on vapautettu välittömästi liigakohtaisista velvoitteistaan”, kertoo Hall joukkueille lähettämässä viestissään.

Uutiset tulevat lukuisten ongelmien jälkeen, jotka sisälsivät myöhästyneitä stipendien maksuja liigan joukkueille ja vääriä visa-luokituksia pelaajille.

 

Liigan myöhästyneet maksut

Osana liigaan osallistumista jokaisen joukkueen tuli saada 400 000 dollaria vuodessa. Maksujen piti tapahtua kahdessa osassa, yksi maksu per kausi (kevät ja syksy). Raha oli tarkoitettu pelaajien palkkojen maksamiseen, sisällön tuottamiseen ja muihin kuluihin.

Monista liigajoukkueiden pyynnöistä huolimatta maksut kauden toiselta puoliskolta olivat myöhässä. Moni joukkueista. kuten Cloud9Team SoloMidCounter Logic GamingTeam Vitality ja Rogue ovat maksaneet pelaajilleen palkkaa tappiollisesti liigan maksujen viivästymisen takia.

Maksujen myöhästymisestä huolimatta Jace Hall vakuuttaa lähettämässä viestissään, että liiga tulee järjestämään maksut joukkueille.

Yhdeksi suurimmaksi syyksi liigan kaatumiselle Hall kertoo pienet katsojaluvut ja kiinnostuksen hiipumisen H1Z1–peliin.

Lähde: ESPN Kuvalähde: H1Z1