League of Legends-pelistä tunnettu Riot Games on viime kesästä lähtien ollut seksuaalisen härintäkohun kynsissä. Maanantaina osa yrityksen työntekijöistä ilmoitti tekevänsä ulosmarssin Riotin yrittäessä estää lakikanteiden toteutumista. Ulosmarssi tapahtuu ensi maanantaina ja Riot Games on julkaissut tiedotteen, jossa se ottaa asiaan kantaa.

Kohu Riot Gamesin ympärille nousi Kotakun julkaisemasta artikkelista, jossa ilmaistiin, että yrityksessä on seksistinen ympäristö ja että siellä tapahtuu seksuaalista häirintää. Tämä johti useisiin kanteisiin Riot Gamesiä vastaan. Ongelmaksi kuitenkin nousi se, että Riot hylkäsi kanteet työntekijöiden solmimien sopimusten perusteella, joissa työntekijät pakotetaan sovittelemaan kanteet yrityksen kanssa. Sovitteluehdon on tarkoitus vapauttaa yritys pitkistä ja kalliista oikeudenkäynneistä, jotka koskevat sen entisiä työntekijöitä.

Ulosmarssiin osallistuvat työntekijät ovat raivoissaan Riot Gamesille sen työsopimuksissa olevista sovitteluehdoista, yrityksen läpinäkyvyyden puuttumisesta ja siitä, miten se suhtautuu yhtiön sisäisen kulttuurin parantamiseen. Julkaisemassaan tiedotteessaan Riot kertoo, että se ymmärtää ulosmarssin syyn ja kunnioittaa prostestoivia työntekijöitä. Riot myös sanoo tiedotteessaan, että se jatkaa sovitteluehtojen toimeenpanemista käynnissä olevissa oikeusjutuissa, mutta antaa mahdollisuuden uusille työntekijöille olla valitsematta pakollista sovitteluehtoa työsopimuksissaan. Epäselvää on vielä, tuleeko sovitteluehdon poistaminen koskemaan nykyisiä työntekijöitä.

Yritys julkaisi myös suunnitelman parantaa moniarvoisuutta ja työntekijöiden huomioon ottamista yrityksen toiminnassa tänä vuonna. Erityisesti tähän suunnitelmaan kuului 30, 60 ja 90 päivän suunnitelmat. Suunnitelmassa luvattiin esimerkiksi yrityksen käytäntöjen selkeyttämistä, häirinnänestokoulutuksen toteuttamista kaikille uusille työntekijöille, tasa-arvoisen palkanmaksun analyysin toteuttamista ja uuden kulttuurin huomioonottamisohjelman aloittaminen.

Näissä muutoksissa ei oteta huomioon yrityksen johdon asenneongelmia, jotka ovat aikaisemmin olleet puheenaiheina.

Lähde: Dot Esports, Kotaku, Waypoint Kuvalähde: Riot Games