Suomen elektronisen urheilun liitto SEUL on taas tiedottanut eurheilusta kiinnostuneille nuorille lajiin liittyvistä uusista harrastus- ja koulutusmahdollisuuksista. Tällä kertaa mahdollisuuksiin kuuluvat Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian eurheiluleiritys ja Sotkamon urheilulukion esporst-linja.

VRUA:n yläkoululeiritys

Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia (VRUA) järjestää tulevalla lukukaudella 7.-9. -luokkalaisille suunnattuja eurheiluleirityksiä. Kouluvuoden aikana järjestetään yhteensä neljä kuuden vuorokauden mittaista leiriä.

Leirien valmentajina toimivat Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian opettajat ja niihin valitaan yhteensä 30 eurheilijaa, lajeinaan League of Legends ja Overwatch. Eurheilijoiden odotetaan ottavan osaa kaikille leireille ja heidän kanssa tehdään myös urheilijasopimukset. Leirien hinta on 68 euroa/leiripäivä.

Urheiluakatemia tarjoaa osallistujille muun muassa tutustumisen VRUA:n urheilijan polkuun, omatoimista ja ohjattua harjoittelua sekä peliteoriaa ja ryhmätyöskentelyä. Leireillä keskitytään lajiharjoitteluun, fyysiseen harjoitteluun, elämänhallintaan, ravitsemukseen, psyykkiseen harjoitteluun ja opetukseen. Myös pelaajatestaus ja -analysointi ovat osa leirien tarjontaa.

Koulutehtävien teko on sovitettu mukaan leirin aikatauluun.

Haku leireihin on avoinna 23.10.2017 asti ja hakulomakkeen voi täyttää täältä.

Sotkamon urheilulukion esports-linja

Myös haku Sotkamon urheilulukion esports-linjalle on käynnistynyt. Opiskelijat tulevat harjoittelemaan Vuokatin Urheiluopiston tiloissa, joissa he pääsevät hyödyntämään näiden pelitietokoneita ja analyysitiloja, sekä urheilu-  ja esports-testaustiloja.

Urheilulukio sijaitsee Sotkamon keskustassa, noin seitsemän kilometrin päästä Vuokatin Urheiluopistosta. Lukion esports-valmentajana toimii Aleksanteri Leinonen, jonka kattavaan kokemukseen kuuluu muun muassa valmentajan tehtävät Dynamic Instinct ja Reload Esports -joukkueissa (League of Legends), sekä Ahlmanin ammattiopistossa.

Haku on avoinna vielä tämän viikon perjantaihin, 28.7.2017 asti. Hakulomakkeen voi täyttää täältä, jonka lisäksi hakijoiden tulee lähettää kevättodistuksensa lukion rehtorille ja esports-valmentajalle. Hakijat haastatellaan video- tai puhelinhaastattelulla ja valinnoista ilmoitetaan 31.7.2017 mennessä.

Lisätietoa sekä Urheiluakatemian leireistä että Urheilulukion esports-linjasta löydät VRUA:n verkkosivuilta.

Lähteet: Seul, VRUA Kuvalähde: VRUA

 

Lue myös: