Tampereella kisattiin iltapäivällä suomalaisen Counter-Strike-historian rahakkaimmasta, 15 000 euron potista, kun HAVU Gaming ja Vitalis ottivat yhteen Finnish Esports Leaguen (FEL) kolmannen CS-kauden finaalissa.

HAVU Gaming voitti Tampere-talon ALSO Expo -tapahtumassa järjestetyn ottelun luvuin 2-1. Vitalis voitti ensimmäisennä pelatun Cache-kartan 16-10. Havu oli kuitenkin parempi kahdessa seuraavassa kartassa. Overpassin se voitti kierroksin 16-10 ja ratkaisevan Infernon 16-13. Näin HAVU kuittasi itselleen 12 000 euron palkintosaaliin. Vitalikselle jäi tyytyminen kakkoselle jaettavaan 3000 euroon.

Voittajajoukkue kruunattiin lisäksi Veikkauksen Voitto-maljalla ja hopeisilla mestaruussormuksilla. HAVU on kolmas FEL:n CS-liigan mestari Findictusin ja Conquer Gamingin jälkeen.

HAVU Gaming on noussut ryminällä suomalaiseksi huippujoukkueeksi. Viikonloppuna Seinäjoella ylivoimaisesti Connection LAN -turnauksen voittanut joukkue on tehnyt vaikutuksen jo suuremmillakin kentillä. HLTV:n mukaan maailman 37. parhaaksi listattu joukkue on voittanut eurooppalaisista viime päivien online-karsinnoissa kansainvälisistä laatujoukkueista Heroicin ja Space Soldiersin. HAVUn kilpailukalenteri tuleekin olemaan koko syksyn ajan todella tiivis.

Finaalijoukkueiden kokoonpanot:

HAVU Gaming Vitalis
 
Mikko "xartE" Välimaa Verneri "BONA" Junkala
Jesse "KHRN" Grandell Tony "arvid" Niemelä
Otto "ottoNd" Sihvo Joonas "aune" Rantala
Aleksi "Aleksib" Virolainen Lasse "ZOREE" Uronen
Jere "sergej" Salo Jani "Aerial" Jussila
Toni "toNppa" Luhtapuro (valmentaja)

Kuva: fel.gg