Viikonloppuna ratkottiin CS:GO:n suomenmestaruutta netissä, kun hREDS, SJ Esports, NYYRIKKI Esports ja HAVU Gaming kamppailivat tittelistä. Turnauksen ennakkosuosikki oli tietysti hallitseva suomenmestari HAVU, joka pääsi myös tänä vuonna juhlimaan voittoaan.

Finaaliottelussa HAVU kohtasi uudistuneen NYYRIKKI Esportsin joukkueen, joka viime viikolla tiedotti kahden pelaajansa, Jimi ”Jimpphat” Salon ja Henri ”HENU” Ylilehdon siirtyvän SJ Esportsin riveihin. Finaali päättyi HAVUn 2-0 voittoon (Nuke 16-6, Inferno 16-13), vaikka myös HAVUssa oli vasta tapahtunut muutoksia: Joukkue ilmoitti Jemi ”Jemi” Mäkisen palaavan aktiiviseen kokoonpanoon parin kuukauden tauon jälkeen. Pronssiottelua turnauksessa ei pelattu lainkaan.

CS:GO:n SM-kisat herättivät paljon keskustelua ennen kuin kisat ehtivät alkaakaan. Suomen Elektronisen urheilun liitto SEUL Ry on vastuussa eSM-kisojen järjestämisestä, ja tämän turnauksen osalta karsinnat järjestettiin keskellä kansainvälistä pelaajataukoa. Tämän myötä keskustelu Twitterissä kävi kuumana, ja esimerkiksi KOVA jätti turnauksen tästä syystä väliin.

Turnauksen aikana myös nähtiin hieman sääntämuutoksia juurikin SJ Esportsin ja NYYRIKKI Esportsin pelaajavaihdoista johtuen. Tavallisesti turnauksen aikana saa pelata vain yhdessä joukkueessa, mutta eSM-kisojen Twitterissä tiedotettiin, että SEUL on sallinut sääntöpoikkeuksen turnauksessa Jimi Salon ja Henri Ylilehdon pelaajasiirtojen osalta, ja pelaajat saivat edustaa SJ:tä finaaliturnauksessa vaikka pelasivat karsinnat Nyyrikin nimen alla.