Telia Esports Seriesin toinen kausi huipentui GameXpoilla Helsingin Messukeskuksessa pelattaviin kahteen semifinaaliin sekä finaaliin. Pelatun runkosarjan jälkeen GameXpoille selvisi neljä parasta joukkuetta: SJ GamingKOVA, hREDS sekä HAVU. Ilta huipentuisi pelattavaan finaaliin, jossa voittajalle olisi palkintona 14 000 euroa, kun taas toiseksi sijoittunut ansaitsisi palkintorahoja puolet vähemmän.

Ensimmäinen semifinaali: SJ Gaming – hREDS (0-2)

Ensimmäisessä semifinaalissa kohtasivat puolustava suomenmestari SJ ja selvästi altavastaajana lähtenyt helsinkiläisjoukkue hREDS. Moni varmasti odotti, että SJ kampeaisi isännän lailla finaaliin viimeaikaisten hyvien otteiden pohjalta. Ensimmäisen kartan ensimmäisistä kierroksista lähtien näytti siltä, että serverille oli saapunut ainoastaan yksi joukkue, nimittäin hREDS. SJ:llä oli alusta alkaen suuria vaikeuksia. Välillä tuntui, että helsinkiläiset onnistuivat lukemaan jokaisen SJ:n yrityksen erittäin hyvin, eikä SJ päässyt ollenkaan pelaamaan omalla mukavuusalueellaan.

Toiseen karttaan SJ tuli paljon sisuuntuneempana ja välillä jopa näytti, että se onnistuisi tulemaan mukaan peliin uudelleen. Kuitenkin hREDSin itseluottamus oli sen verran korkealla, että se ei päästänyt puolustavaa suomenmestaria yllättämään.

Mitään hREDSiltä ottamatta pois, he pelasivat erittäin hyvin ja osoittivat että he ovat tulleet taistelemaan voitosta tosissaan, kun taas SJ:n pelaajat olivat lähinnä unessa. Vastapuolelta pääsi nousemaan yllättäviä ratkaisijoita, joista yksi oli hREDSin Verneri ”Bona” Junkala, joka otti koko ottelussa eniten tappoja – nimittäin huimat 49 kappaletta. Bona oli tulessa varsinkin ensimmäisessä kartassa, sillä hän onnistui hoitamaan ensin 1vs4 -tilanteen ja heti perään 1vs3. (Kartat: Dust2 7:16, Inferno 8:16)

Toinen semifinaali: HAVU – KOVA (2-0)

Toisessa semifinaalissa kohtasivat kovassa nousukiidossa ollut HAVU sekä altavastaaja KOVA. Aiemmin Dallasiin paikkansa lunastanut HAVU lähti koko finaalipäivään suurena ennakkosuosikkina, eikä se antanut KOVAlle juurikaan mahdollisuuksia päästä yllättämään. Välillä jopa tuntui, että vastakkain olisi olleet isät ja pojat. HAVUn otteita onkin ilo seurata, sillä pelillisestihän kaikki toimii ja itseluottamus on huipussaan.

Suurin ero HAVUn ja KOVAn välillä oli se, että HAVUn viisikko pelasi loistavasti yhteen ja onnistumisia tuli monesta eri suunnasta, kun taas KOVAn otteista paistoi läpi lopulta yrittämisen puute. Suurimmat onnistujat HAVUn leivistä olivat Olli ”Slowi” Pitkänen sekä Lasse ”ZOREE” Uronen. Loistavalla joukkuepelillä HAVU eteni ansaitusti finaaliin hREDSin seuraksi. (Kartat: Vertigo 16:9, Dust2 16:10)

Finaali: HAVU – hREDS (2-0)

Ehkä jopa hieman yllättäen finaaliin edennyt helsinkiläisjoukkue sai vastaansa koko kauteen isona ennakkosuosikkina lähteneen HAVUn. Ennakkosuosikin viittaa pitänyt HAVU ei antanut koko ottelun aikana punapaitaiselle hREDSille juurikaan mahdollisuuksia. hREDS joutui varsinkin ensimmäisessä kartassa, Trainissa, tappelemaan rahatilanteen kanssa, sillä se sai otettua ainoastaan satunnaisia kierroksia eikä näin ollen saanut kasvatettua pankkia yhtään.

Hyvää itseluottamusta ja kliinistä peliä esittänyt HAVU jatkoi toisessa kartassa siitä, mihin se ensimmäisessä jäi. Välillä jopa näytti, että hREDS ei saa mitään aikaan, vaan HAVU luki jokaisen helsinkiläisjoukkueen yrityksen ja liikkeen. Näin ollen HAVU kruunattiin Telian toisen kauden voittajaksi, hieman odotetustikin. Finaalissa oli tutut miehet onnistujien listalla eli HAVUn Olli ”Slowi” Pitkänen ja Lasse ”ZOREE” Uronen.

 

Kuvalähde: Twitter