HAVUn Flashpoint Global karsinnat jatkuivat bo3 välieräottelulla saksalaista BIG:tä vastaan. Panokset ottelussa olivat selkeät: voitolla irtoaisi paikka Flashpoint 1 kaudelle ja häviöllä oltaisiin ulkona karsinnoista. Saksalaisjoukkue olikin ennalta koko karsintojen kovin nippu, ainakin jos katsoo tämänhetkistä maailmanlistasijoitusta.

Ottelu aloitettiin saksalaisjoukkueen karttavalinnalla, Miragella, jonka CT-puolen HAVU aloitti vahvasti ottaen ensimmäiset kolme kierrosta nimiinsä. BIG sai vähitellen otetta pelistä ja tuli 4-4 tasatilanteeseen. Puolten vaihto tapahtui suomalaiskomennossa 9-6. BIG oli CT-puolellaan kuitenkin erittäin vahva, eikä HAVU saanut kairattua tarvittavia kierroksia itsellensä. Sakasalaiset menivät lopulta vastustamattomaan 16-12 karttavoittoon.

Toiseksi kartaksi HAVU valitsi Dust2:n. HAVU oli jälleen CT-puolellaan vahva ja puolia päästiin vaihtamaan 10-5 lukemissa suomalaisille. BIG oli kuitenkin omalla CT-puolellaan jälleen vakuuttava ja tuli nopeasti rinnalle ja ohi. Kartan loppulukemiksi jäivät 16-13 BIG:lle, joka tarkoitti sitä, että saksalaiset nappasivat karsintojen finaalipaikan sekä paikan Flashpoint liigan 1 kaudelle. HAVUn kohtalona on 3.-4. sija karsinnoissa ja 8 tuhannen dollarin rahapalkinto.

 

kuva: Riku Kylä/Assembly organizer