HAVU Gaming putosi Starladder i-league Invitational Shanghai -turnauksesta perjantaina, kun se hävisi lohkon toisen ottelunsa kiinalaiselle Flash Gamingille kartoin 1-2. Torstaina lohkovaiheen ensimmäisessä ottelussa Renegades oli HAVU:a parempi kartoin 0-2. Kaksi hävittyä ottelua johti lohkon viimeiseen sijaan ja putoamiseen turnauksesta.

Ottelu Flashia vastaan oli pitkä, erikoinen ja jännittävä. HAVU jyräsi ensimmäisen kartan, Cachen, peräti 16-1. Omassa karttavalinnassaan Overpassissa suomalaisjoukkue onnistui tekemään come-backin tilanteesta 9-15 ja venytti ottelun jatkoajalle. Jatkoaikoja nähtiin lopulta käsittämättömät viisi kappaletta. Suomalaisjoukkueen harmiksi Flash Gaming voitti jatkoaikamaratonin raastavien 60 kierroksen jälkeen lukemin 29-31.

Ratkaisevassa kolmannessa kartassa Trainissa HAVU ei pystynyt kapitalisoimaan johtoaan otteluvoitoksi. Joukkue johti parhaimmillaan 14-7. Flash osoitti kuitenkin sitkeyttä samalla, kun suomalaisten stressitasot nousivat, ja voitti jatkoajan jälkeen 15-19.

HAVU:n pelaajista parhaita otteita perjantaina esittivät Aleksi "Aleksib" Virolainen (K-D 93-77) ja Jesse "KHRN" Grandell (86-67).

Jere "sergej" Salo ja Otto "ottoNd" Sihvo, eivät onnistuneet kahdessa viimeisessä kartassa parhaalla mahdollisella tavalla, mikä heijastui myös koko joukkueen peliesityksiin. Toisaalta 15- ja 19-vuotiaat nuorukaiset saivat turnauksesta tärkeää kokemusta. Kyseessä oli molemmille pelaajille ensimmäinen kansainvälinen LAN-turnaus.

150 000 dollarin turnaus oli HAVU:n kokoonpanolle ensimmäinen offline-turnaus yhdessä. Joukkue sijoittui turnauksen alueellisessa karsinnassa toiseksi Space Soldiersin jälkeen, mutta pääsi turnaukseen mukaan, kun turkkilaisjoukkue joutui peruuttamaan osallistumisensa päällekkäisyyden takia. HAVU jatkaa idän reissuaan ensi viikoksi Etelä-Koreaan IeSF:n MM-kisoihin, jossa se puolustaa Suomen viimevuotista mestaruutta.

 

Lähde: HLTV

Kuvalähde: Esportstales