Blizzard julkaisi tänään tammikuun pisteet ja sitä myötä ensi viikolla pelattavien winter championships pudotuspelien osallistujalista on selvillä. Pudotuspeleissä kilpailee 87 pelaajaa ja neljä parasta jatkaa maaliskuussa Bahamalla pelattavaan mestaruusturnaukseen jossa palkintopotissa on 250 000 dollaria. Talvikaudella Euroopassa tarvittiin 16, Aasiassa 14 ja Amerikoissa 12 pistettä. Lisätietoja pistejärjestelmästä voi lukea esimerkiksi täältä. On vielä mahdollista että joitakin turnauspisteitä on lisäämättä järjestelmään, mutta osallistujalista tuskin muuttunee nykyisestä.

Suomalaisista pelaajista 4 onnistui kipuamaan tarvittavaan pistemäärään. Lopullisissa sijoituksissa jaetulla 47:llä sijalla ja 17:sta pisteellä edustavat Ence Esportsin Mika ”Creapz” Tuovila ja NerdRagessa pelaava Janne ”Janetzky” Aho. Rimaa hipoen 16:sta pisteellä mukaan kirivät myös Encessä pelaava Antti ”Kufdon” Lammi ja Sauli ”Zumpp” Rinta-aho. Heidän lisäkseen pudotuspelien ensimmäisenä päivänä järjestettävässä Tavern Hero Qualifierissa kahdeksasta pudotuspelipaikasta kilpailevat suomalaiset Aarne ”OthalaBor” Pyulze ja Eero ”Finrodas” Sorakunnas.

Euroopan pudotuspelit järjestetään 11.-12.2 ympäri maailmaa. Suorituspaikkoja on yhteensä 25 Euroopassa ja Afrikassa ja yksi löytyy myös Suomesta. Tarkemmin ottaen Helsingin Lauttasaaresta. Turnausta voi seurata paikan päällä ja tietenkin suorana Hearthstonen viralliselta Twitch-kanavalta. Tarkemmat tiedot suorituspaikosta löydät Hearthstonen blogista.

Suomalaiset Pudotuspeleissä:

  • Mika ”Creapz” Tuovila
  • Janne ”Janetzky” Aho
  • Antti ”Kufdon” Lammi
  • Sauli ”Zumpp” Rinta-aho

Suomalaiset Tavern Hero karsinnoissa:

  • Aarne ”OthalaBor” Pyulze
  • Eero ”Finrodas” Sorakunnas

Lähde: Viralliset Sijoitukset