Hiljaisemman loppukesän jälkeen HS faneille riittää katsottavaa viikosta toiseen kun kesäkauden pudotuspelit ja syksyn ensimmäiset kolmansien osapuolten major turnaukset jyrähtävät käyntiin. Tänä viikonloppuna päästään nauttimaan jopa kahdesta turnauksesta kun tänään alkanut Dreamhack Grand Prix Montreal ja huomnna starttaava Aasian ja Tyynenmeren alueen pudotuspelit tarjoavat katsottavaa aamusta iltaan.

Odotettu balanssimuutos ei vielä näihin turnauksiin ehtinyt, joten tiedossa on varmasti satoja Druid-bännejä ja tusinoittain pitkiä Priestpelejä.

Dreamhack Grand Prix Montreal

Kaikki Dreamhack Grand Prix osakilpailut karsitaan Swiss-järjestelmällä kuudentoista pelaajan pudotuspeleihin. Swississä pelaajille arvotaan joka kierroksella uusi vastustaja samalla tuloksella pelaavista pelaajista ja lopussa 16 parhaiten sijoittunutta jatkaa seuraavaan vaiheeseen. Itse ottelut pelataan Best-of-5 yhden bännin Last Hero Standingillä. Jokainen pelaaja tuo neljä pakkaa, ja ottelun alussa pelaajat poistavat yhden vastustajan pakan ottelusta. Ottelu etenee niin, että jokaisen pelin hävinnyt pakka eliminoidaan ja voittanut pakka jatkaa seuraavassa pelissä. Pelaaja jolta pakat loppuvat ensimmäisenä häviää ottelun.

Aikataulu:

  • Pe 18:00 -> Swiss kierrokset 1-6
  • La 18:00 -> Swiss kierros 7 ja pudotuspelit
  • Su 18:00 -> Swiss kierros 7 ja pudotuspelit

Karsintavaiheessa jokaiselta kierrokselta selostetaan yhdestä kahteen ottelua ja neljännesvälieristä eteenpäin kaikki ottelut. Otteluita voi seurata englanninkielisellä selostuksella Dreamhackin Twitch-kanavalta.

HCT APAC Playoffs

Pudotuspeleissä karsitaan jokaisen alueen edustajat kesäkauden mestaruusturnaukseen. Kiinan ja Euroopan edustajat on jo valittu ja tänä viikonloppuna selviää Aasian ja Tyynenmerenalueen edustajat.

Kaikki HCT:n pudotuspelit karsitaan Swiss-järjestelmällä single-elimination puolivälieriin. Swississä pelaajille arvotaan joka kierroksella uusi vastustaja samalla tuloksella pelaavista pelaajista ja lopussa 8 parhaiten sijoittunutta jatkaa seuraavaan vaiheeseen. Itse ottelut pelataan Best-of-5 yhden bännin Conquestilla. Jokainen pelaaja tuo neljä pakkaa, ja ottelun alussa pelaajat poistavat yhden vastustajan pakan ottelusta. Ottelussa voitetulla pakalla ei saa pelata uudestaan ja pelaaja joka voittaa ensimmäisenä kaikilla kolmella pakalla voittaa pelin.

Aikataulu:

  • La 05:00 -> Swiss kierrokset 1-6
  • Su 05:00 -> Swiss kierros 7 ja pudotuspelit

Karsintavaiheessa jokaiselta kierrokselta selostetaan yhdestä kahteen ottelua ja neljännesvälieristä eteenpäin kaikki ottelut. Otteluita voi seurata englanninkielisellä selostuksella Hearthstonen viralliselta Twitch-kanavalta.