Hearthstone Global Games (HGG) huipentuu Saksan Kölnissä järjestettävässä Gamescomissa. Huhtikuusta asti pyörineeseen turnaukseen osallistui yhteensä 48 maata joista USA, Tsekki, Etelä-Korea ja Ukraina selvittivät tiensä semi-finaaleihin.

Perjantain ensimmäisessä ottelussa USA saa vastaansa altavastaajana neljän parhaan joukkoon lähtevän Tsekin. USAn joukkueen HotMEOWTH, Amnesiac, dog ja Firebat ovat varmasti turnauksen tunnetuimmat pelaajat, ja moni onkin ennustanut turnauksen voittoa heille. Tsekin JáraVyskočil, StanCifka, pokrovac ja CzechCloud eivät välttämättä ole yhtä suuria tähtiä, mutta ainakin HGG:n aikana joukkue on ennen kaikkea pyrkinyt pitämään hauskaa, mikä on herättänyt paljon huomiota. Tsekki sai pakkavalinnoistaan jopa virallisen varoituksen lohkovaiheessa kun joukkue oli jo varmistanut paikkansa jatkoon.

Toinen semifinaaliottelu käydään Ukrainan ja Etelä-Korean välillä. Paperilla Ukrainan joukkue on semi-finaaleiden kovimmassa iskussa sillä joukkueen muodostavat NickChipper, Vuoden 2017 maailmanmestaruuksiin paikkansa varmistaneet Kolento ja Neirea ja viime vuoden MM-kisojen hopeamitalisti DrHippi. Etelä-Korean joukkue ei kuitenkaan ole mikään heittopussi ja handsomeguy, Kranich, DdaHyoNi ja Flurry varmasti antavat Ukrainalle tiukan vastuksen

Turnaus selostetaan suorana ja englanninkieliset lähetykset alkavat perjantaina 16.00 ja lauantaina 17.00 Suomen aikaa Blizzardin Twitch-kanavalta.

Tuttuun tapaan omaa suosikkiaan voi äänestää vielä huomiseen asti Blizzardin sivuilla. Äänestäjille jaetaan Knights of the Frozen Throne korttipakkoja joukkueen menestyksen mukaan.