Vain viisi tuntia ennen helmikuun kauden loppua Blizzard julkaisee viimein odotetun Patch 7.1. Tarjolla on muutokset Small-Time Buccaneeriin ja Spirit Clawsiin sekä aiemmin julkaistut muutokset Arenaan ja Ranked Laddereihin.

Korttimuutokset

Päivityksen mukana tulee kaksi kauan odotettua muutosta joilla Blizzard taistelee pelissä vallitsevaa nopeaa metaa vastaa. Ensimmäisenä muutos tulee neutraaliin minionkorttiin Small-Time Buccaneeriin joka nerffataan 1/2 statseista 1/1 statteihin. Kortin HP:n pudotus kahdesta yhteen tekee kortista helpommin poistettavan mikä tarjoaa hitaammille pakoille mahdollisuuden vastata nopeiden pakkojen räjähtävään alkuun.

Toinen muutos koskeen Shamaanin asekorttia Spirit Clawsia jonka mana cost nostetaan yhdestä manasta kahteen manaan. Muutos pitää aseen yhä tärkeänä osana Shamanin arsenaalia, mutta jälleen kerran hidastaa aggro shamania, joka ei enää pysty pelamaan asetta esimerkiksi ensimmäisen vuoron Coin + Totem Golem pelin jälkeen.

Näiden korttimuutosten lisäksi Pit Snake, Emperor Cobra, Patient Assassin ja Maexxna saivat avainsanan Poisonous. Korttien toiminta ei muutu millään tavalla, mutta sen sijaan että korttitekstinä on ”Destroy minion damaged by this minion” lukee siinä vain avainsana Poisonous

Ladder ja Arena

Uudistuneessa Ranked Ladderissa on lisätty portaat rank 15, 10 ja 5 kohdalla. Tämä tarkoittaa että näiltä rankeiltä ei voi enää tippua alaspäin. Uudistus helpottaa Legend-grindiä ja tarjoaa mahdollisuuden kokeilla pakkoja korkeammilla rankeillä ilman pelkoa putoamisesta

Suurin tuleva muutos on päätös rajoittaa Arena jatkossa Standardiin, mikä tarkoittaa että käytössä on vain Basic/Classic settiin kuuluvat kortit, sekä kortit joka on julkaistu kuluvana ja edellisenä kalenterivuotena. Koska Hearthstonessa tiettyjen korttityyppien välistä synergiaa kehitetään pääsääntöisesti vain yhden lisäosan sisällä, on uusien lisäosien myötä entistä vaikeampaa löytää mielekkäitä comboja arenassa. Standardin myötä pelaajilla on todennäköisempää rakentaa esimerkiksi Jade Golemeita hyödyntäviä deckkejä Arenassa.

Tarkemmat muutokset Arenaan voi lukea täältä

Lähde: Hearthpwn