Alun perin Witcher 3:n minipelistä lähtöisin oleva Gwent on tällä hetkellä suljetussa beta-vaiheessaan ja on kerännyt jo kunnioitettavasti mielenkiintoa peliharrastajien keskuudessa. Hearthstone on saanut hallita eurheilua korttipelien yksinvaltiaana jo kolme vuotta, mutta peliä on myös kritisoitu muun muassa sattumanvaraisuudestaan. Vaikka olisikin vaikeaa kuvitella pienen puolalaistudion voivan syrjäyttää Blizzardin valtaistuimeltaan, on hyvä muistaa että CD Projekt Red on aiemminkin onnistunut loikkaamaan vaatimattomista olosuhteista maailmanmaineeseen.

Myös Hearthstonen ammattipiireissä uskotaan Gwentin mahdollisuuksiin. Espanjalaisessa G2 Esportsissa pelaava Adrian ”Lifecoach” Koy on nimittäin virallisesti jättänyt joukkueensa ja Hearthstonen taaksensa. Koy puhui aikeistaan alun perin jo tämän vuoden helmikuussa, ja aikoo suunnitelmiensa mukaan keskittyä tulevaisuudessa yksinomaan gwentiin.

Koylla on takanaan vaikuttava ura. Hän on voittanut useita merkittäviä turnauksia ja lukeutuu noin 135 000 dollarin palkintovoitoillaan kymmenen menestyneimmän Hearthstone-pelaajan joukkoon. Hänen uskonsa gwentiin antaa vielä läpimurtoaan odottavalle lajille aimo annoksen uskottavuutta, mutta menestykseen tarvitaan toki paljon muutakin. CD Projekt Red onkin myös omalta osaltaan panostanut gwentin eurheilu-puoleen muun muassa järjestämällään 100 000 dollarin turnauksella.

Gwentin suljetun betan odotetaan päättyvän kevään aikana, mutta tarkkaa julkaisupäivää pelille ei vielä ole tiedossa.

Lähteet: Adrian Koy, CD Projekt Red, Kuvalähde: G2 Esports