Neljäpäiväinen Blizzardin isännöimä suurturnaus Hearthstone Winter Championships päättyi sunnuntaina Bahamalla kun venäläinen Aleksey "ShtanUdachi" Barsukov voitti tiukassa finaalissa amerikkalaisen Frank "Fr0zen" Zhangin ja kuittasi itselleen 60 000 dollaria sekä ensimmäisen Global Season Champion tittelin. Fr0zen ja ShtanUdachi olivat kohdanneet ensimmäisen kerran lohkoissa joissa Sthan oli napannut vakuuttavan 4-1 voiton. Fr0zen kuitenkin palasi hienosti tappiosta ja finaali oli erittäin tiukka päättyen hiuksenhienosti Sthanin 4-3 voittoon.

Turnauksessa nähtiin paljon yllättyksiä, ensimmäisenä omien alueittensa ennakkosuosikit, hallitseva maailmanmestari Pavel ja Kiinan alueen ennakkosuosikki OmegaZero tippuivat molemmat jo lohkovaiheessa. Uusista nimistä pinnalle puolestaan nousivat uudet lupaukset kanadalainen DocPwn ja taiwanilainen SamuelTsao jotka molemmat ovat kilpailleet vain noin vuoden Hearthstonessa.

Maineen, kunnian ja rahan lisäksi Bahamalla kilpailtiin neljästä paikasta maailmanmestaruuksiin. Vuonna 2017 uudistunut maailmanmestaruuskiertue vähensi alueiden kiintiöpaikat turnauksessa neljästä yhteen, joten ennakkoon oletettiin että länsimaat, erityisesti Eurooppa dominoisivat karsintapaikkoja. Vahvasta nelikosta huolimatta Eurooppa onnistui nappaamaan vain yhden paikan, Amerikat veivät kaksi ja viimeisen nappasi yleisesti heikoimpana pidetty Aasian ja Tyynenmeren alue.

Otteluiden ohessa lähetyksissä näytettiin vilauksia tulevan lisäosan uusista kortista ja vihjattiin että kauan odotetut Global Games maajoukkueet julkaistaan tänään maanantaina. Koko lähetyksen voi katsoa uusintana Hearthstonen Twitch-kanavalta ja yksittäisiä otteluita voi etsiä Hearthstonen Youtube-kanavalta.

Maailmanmestaruuksiin karsineet pelaajat:

  • 1st:  ShtanUdachi
  • 2nd:  Fr0zen
  • 3rd-4th:  DocPwn
  • 3rd-4th:  SamuelTsao