Ben Brode sai ensikosketuksen Blizzardiin toimittaessaan pizzaa yrityksen toimistolle, tämä poiki nuorelle miehelle mahdollisuuden aloittaa työt ensin pelitestaajana, ja edetä hiljalleen aina Game Directoriksi asti. Brode oli Hearthstonen kehityksessä mukana alusta asti, mutta tikapuiden huipun hän saavutti vasta vuonna 2016 kun hän korvasi Eric Doddsin kehitystiimin johdossa.

Brode uudisti pelin kehityskulttuuria nopeasti astumalla selkeästi parrasvaloihin. Siinä, missä Doddsin esiintymiset rajoittuivat lähinnä vuosittaiseen Blizzcon paljastukseen, nähtiin Brode nopeasti niin Twichissä kuin Youtubessakin vastaamassa kysymyksiin ja esittelemässä uusia kortteja. Broden tarttuva nauru ja loistava karisma saivatkin esimerkiksi maailman tunnetuimman Hearthstone pelaajan Octavian ”Kripparrian” Morosan toteamaan, että ”Brode on lähetetty maan päälle myymään korttipakkoja”.

Parhaiten Broden PR-työ muistetaan tämän luvattua tunnuslaulun Journey to Un’goroon kun lisäosan trailer oli ensimmäinen ilman omaa musiikkia. Lopputuloksena syntyi legendaarinen rap-kappale jonka voi kuunnella tämän uutisen lopusta.

Broden jäähyväisviestissä hän kertoo seuraavaa ”Olen uskomattoman onnekas, sillä minulla on mahdollisuus nyt ottaa riski elämässäni ja koettaa siipiäni omassa yrityksessä. Me tulemme luultavasti kehittämään pelejä, mutta mikään muu ei ole vielä varmaa. Odotan innolla, että pääsen taas kehittämään, suunnittelemaan ja luomaan asioita itse.”

Hamilton Chu kommentoi lähtöään paljon niukkasanaisemmin, mutta molemmat vaihtoivat Twitter profiilikuvauksekseen ”Starting up something new!” (Aloittamassa jotain uutta), mikä on saanut fanit uskomaan, että kaksikko perustaa yritystä yhdessä.

Hearthstonen kehitystiimiä on syytetty vuosia hitaasta edistymisestä ja uusien ominaisuuksien vähyydestä. Nähtäväksi jää onnistuuko seuraava Game Director tarttumaan paremmin toimeen, erityisesti kun Valven kilpaileva projekti Artifact häämöttää lähitulevaisuudessa.

Lähde: Hearthspwn