Yli puolen vuoden odotuksen jälkeen Blizzard viimein kertoi tulevista muutoksista Hearthstonen ladder-järjestelmään. Hearthstonen Game Director Ben Brode esitteli uuditukset Developer Insights videosarjassa jonka voi katsoa uutisen lopusta.

Uudessa järjestelmässä vähennetään Legend-tasolle pääsyyn vaadittavia pelejä huomattavasti. Entisessä järjestelmässä pelaajat pystyivät aloittamaan kauden korkeimmillaan rankiltä 16. Uudistuksen myötä jokainen kuukausi aloitetaan tasan 4 rankkia alempaa kuin viime kausi päättyi. Legend-pelaajille tämä tarkoittaa rankkiä 4, eli yli 50 voittoa vähemmän pelattavaa kuin vanhassa järjestelmessä.

Erityisesti kilpapelaajille tämä on tervetullut muutos, sillä se päästää pelaajat nopeammin kilpailemaan palkintosijoista.

Viimeksi pelaajien taakkaa helpotettiin helmikuussa 2017 kun Blizzard lisäsi ladderiin erilliset portaat rankeille 15, 10 ja 5. Portaitten myötä näiltä rankeiltä ei voinut enää pudota alaspäin huolimatta siitä kuinka monta peliä häviäisi.

Yhdessä portaitten ja uusien muutosten kanssa uudistunut ladder auttaa myös uusia pelaajia. Portaitten myötä muutaman kuukauden päästä uudempien pelaajien on lähes mahdoton törmätä kokeneisiin pelaajiin ensimmäisen viidentoista rankin aikana. Tämä on luultavimmin ollut kantava voima muutosten takia, sillä erityisesti uusien pelaajien kilpailukokemus on ollut monen mielestä sietämätön ennen tätä.

Toinen muutos on kuukausittaisen korttitaustan vaatimus. Koska uudessa järjestelmässä jokaista rankkia kohti tarvitaan 5 voittoa, jatkossa korttitaustan saa voittamalla 5 peliä kuukauden aikana. Tämä takaa, että pelaajat jotka aloittavat ladderin pohjalta eivät joudu pelaamaan yhtä monta peliä kuin edellisessä järjestelmässä jossa korttitaustaan vaadittiin rankille 20 pääsyä.

Vaikka muutos aloitetaan vasta maaliskuusta, päivitetään se palvelimille jo helmikuun aikana. Päivityksen mukana on myös huhuttu uusia pelin sisäisiä tapahtumia, sekä mahdollisia balanssimuutoksia.