Vuoden suurin suomalainen Hearthstone turnaus käynnistyy huomenna, kun yli 70 pelaajaa kilpailee 3500 euron palkintopotista ja opiskelijoiden Hearthstonen suomenmestarin tittelistä. Aalto Gamersin järjestämä turnaus on palkinnoiltaan toiseksi suurin puhtaasti suomalaisille järjestetty Hearthstone-turnaus, turnauksen sponsorina toimii ohjelmisto- ja palveluyhtiö Tieto.

Lauantaina internetin välityksellä pelattavista karsinnoista 16 parasta kutsutaan 4.11. Espoossa järjestettäviin pudotuspeleihin.

Vaikka kilpailu on avoin vain korkeakouluopiskelijoille, nähdään karsinnoissa silti kovia nimiä.  Tunnetuin osallistujista on varmasti ENCE eSportsin Antti ”Kufdon” Lammi joka tunnetaan pitkän linjan kilpapelaajana ja Twitch-persoonana. Muita huomionarvoisia nimiä ovat mm. 2017 SM-hopeamitalisti Teemu ”KallooTulloo” Jääskeläinen, 2016 SM-hopeamitalisti Juuso ”jupu” Sipiläinen ja FELin pro-liigassa kunnostautunut Pauliina ”Papu” Peltoniemi. Twitchin puolelta tunnettuja pelaajia ovat puolestaan Jesse ”Roarr” Kaila ja Ohto ”Ozzmousis” Lankila.

Karsinnat pelataan seitsemän kierroksen Swiss järjestelmällä, eli pelaajien pitää voittaa viisi ottelua seitsemästä päästäkseen jatkoon. Kaikki ottelut pelataan paras best-of-5 Last-Hero-Standing formaatilla neljällä pakalla ja yhdellä bännillä.

Karsintoja voi seurata lauantaina kello 12:00 alkaen Janne ”Janetzky” Ahon ja Aleksi ”Wampie” Majanderin selostamana Aalto Gamersin Twitch-kanavalla.