Suurimmat muutokset:

  • Summon ja Play -triggerit lasketaan minioneihin kädessä olevien stattien mukaan ilman battlecry efektien tai aurojen muutoksia. Käytännössä siis Faceless Manipulator ei enään auta esimerkiksi Druidin Jungle Giants Questia.
  • Tess Graymanen Battlecry on nyt rajoitettu 30 korttiin ja lisäksi, mikäli Tess kuolee, silencetaan tai poistuu muuten kentältä, loppuu battlecry siihen. Tess ei missään vaiheessa ole nähnyt kilpatasolla peliä, mutta on muodostunut suosituksi hupikortiksi. Uudistus muuttaa kortin toimimaan samalla tavalla kun nykyinen Yogg-Saron, vaikka kehittäjä Mike Donais oli alunperin luvannut päinvastaista.
  • Lynessa Sunsorrow on myös rajattu 30 korttiin, tämän lisäksi Lynessa pelaa kortit jatkossa satunnaisessa järjestyksessä, mikä estää esimerkiksi Blessed Championiin perustuvien combodeckien toiminnan.

Merkittävin vaikutus muutoksilla on huomisesta eteenpäin Koreassa pelattavaan HCT Seoul Major-turnaukseen. Blizzardin esports-tiimi antoi turnauksen suhteen päätöksen, että pelit pelattaisiin uusimmalla päivityksellä, eikä mahdollisuutta pakkojen muutokseen tarjottaisiin. Yksi nimekkäimmistä pelaajista, joka päätöksestä kärsii on MM-hopeamitalisti, Team Liquidin Frank ”Fr0zen” Zhang, jonka pilotoima Quest Druid on miehen tweettien mukaan pelikelvoton muutosten jälkeen. HCT Seoulin koko tiedotteen voi lukea täältä.

Korean lisäksi päivitys huolettaa myös kotimaassa, sillä sen myötä pelissä vilisee erilaisia bugeja. Nähtäväksi jää ehtiikö Blizzard korjata ongelmat ennen 16.6. alkavaa Dreamhack Summer tapahtumaa johon osallistuu ennätysmäärä suomalaisia.

Tunnetut bugit:

  • Shaman Legendary Shudderwock ei kopioi battlecry efektejä mikäli battlecry-korttiin on pelattu silence tai transform efekti. Tämä bugi tekee Shudderwock listoista lähestulkoon pelikelvottoman, sillä se estää Grumblen hyödyntämisen Shudderwockin kanssa, mikä pilaa pakan voittotaktiikan.
  • Jos elemental korttiin pelataan transform efekti, sitä ei enää lasketa ”If you played an elemental last turn” triggeriksi. Vaikka varsinaisia elemental-listoja ei paljoa nähdä, antaa tämä bugi pelaajille mahdollisuuden hidastaa vahvoja myöhäisen pelin vuoroja kuten Kalimosta, mikä heikentää elemental-listoja entisestään

Lähde: HearthstoneReddit ja HearthSim