Tavern Hero on Hearthstonen maailmanmestaruuskiertueeseen liittyvä järjestelmä, joka tarjoaa mahdollisuuden päästä kilpailemaan kirkkaimmassa kärjessä myös niille pelaajille, joilla ei ole aikaa kerätä pudotuspeleihin vaadittavia kilpapisteitä kolmen kuukauden ajan. Tavern Herot valitaan Blizzardin hyväksymissä Fireside Gathering tapahtumissa joita kuka tahansa saa järjestää. Näiden minimissään 16 hengen turnausten voittajat kilpailevat yhdessä karsintaturnauksessa jonka kahdeksan parasta lunastaa paikkansa kauden pudotuspeleihin.

Pelaajien keskuudessa Tavern Hero järjestelmä jakaa mielipiteitä. Toisaalta korttipelaamisen suhteen on tärkeää tarjota tilaisuus myös pitkän linjan harrastajille, jotka saattoivat aloittaa jo Magic the Gatheringin alkuaikoina ja sovittavat nykyään Hearthstonen pelaamista työn ja perheen oheen. Toisaalta taas erityisesti ammattipelaajat kokevat että yhden 16 hengen turnauksen ja yhden top8 sijoituksen saaminen on liian helppoa verrattuna keskimääräiseen kolmeen turnausvoittoon ja kahteen top100 sijoitukseen kolmen kuukauden aikana, mikä vaaditaan normaalisti pudotuspelehin.

Lauantain karsinta on ensimmäinen kerta kun Tavern Hero mestaruus ratkaistaan onlineturnauksessa. Tätä ennen Tavern Herot karsittiin aina pudotuspelien ensimmäisenä päivänä, mutta talvikauden aikatauluongelmat saivat Blizzardin muuttamaan järjestelmää. Muutos on erittäin hyvä suomalaisten kannalta, sillä Suomessa ei keväällä ole omaa suorituspaikkaa pudotuspelejä varten, joten Tavern Herot olisivat joutuneet matkustamaan Tukholmaan.

Suomessa järjestettiin kevään aikana kaksi Tavern Hero karsintaa ja molemmissa järjestäjinä toimi Grail Group. Ensimmäinen karsinta pelattiin maaliskuussa Turussa ja sen voittajaksi selviytyi Jouko ”JJohlue” Lehtinen. Toinen karsinta pelattiin aivan huhtikuun lopulla Helsingissä jossa Jari-Matti ”Kuitteri” Kurri onnistui nappaamaan titteli tiukassa finaalissa Team Dutch Gamingin Alvar ”Vardu” Dürria vastaan.

JJohlue ja Kuitteri kilpailevat lauantaina noin 160 muun pelaajan kanssa Double Elimination turnauksessa kahdeksasta playoff-paikasta. Turnauksesta ei tämänhetkisten tietojen mukaan nähdä selostusta, mutta se alkaa 10:00 Suomen aikaa ja tuloksia voi seurata Battlefy-palvelusta.

Jari-Matti ”Kuitteri” Kurri kuittasi huhtikuussa Tavern Hero tittelin ja teemaan sopivan tyynyn

Kuvalähde: Grail Group