Nemsy Necrofizzle on pelin uusi Warlock sankari.

Päivityksessä hellitään kosmeettisen sisällön faneja kun Warlock saa viimein vaihtoehtoisen sankarin. Uusi sankari on Gnome nimeltä Nemsy Necrofizzle joka on pelaajille tuttu Fen Creeper ja Bog Creeper korttien kuvituksesta.

Nemsy on tarjolla ilmaiseksi kaikille pelaajille jotka osallistuvat Fireside Gathering tapahtumaan vakiintuneessa tavernassa. Tavernan vakiinnuttamiseen vaaditaan että Fireside Gatheringin järjestäjällä on alla vähintään yksi onnistunut tapahtuma samassa paikassa, sekä hyväksytty hakemus Blizzardin toimesta. Vakiintuneen tavernan tunnistaa listalta yksilöllisestä vaakunasta. Tähän mennessä Suomessa Nemsyn saa ainakin varmasti Opiskelijoiden SM-kisojen finaalitapahtumasta 4.11. Espoon Keilaniemestä.

Fireside vaatimus on herättänyt paljon närää pelaajissa, monilla ei ole mahdollisuutta tai halua matkustaa tavernaan sankarin perässä. Heti Nemsyn julkistuksen myötä pelaajat alkoivatkin luoda satoja tapahtumia ympäri maailman. Tapahtumia karsiva automaattinen tarkistusprosessi petti useissa tapauksissa, joten rehellisten järjestäjien lisäksi sivut täyttyivät "Älä tule paikalle" tyyppisistä ilmoituksista. Tämän artikkelin julkaisuhetkellä tapahtumasivut ovat kokonaan poissa käytössä kun Blizzard korvaa virheellisen järjestelmän uudella.

Sivujen palatessa toimintaan kaikki Suomen tavernat löytää täältä.

Areenassa kilpaillaan Halloween viikoilla kahdella hahmoluokalla samaan aikaan.

Nemsyn lisäksi peli saa viimein oman Halloween tapahtumansa kun areena käännetään kahdeksi viikoksi päälaelleen. 24.10.-5.11. tapahtuva The Great Hallow's End Arena Costume Party tapahtuma antaa pelaajien ensimmäistä kertaa yhdistää kahden eri hahmoluokan kortteja saman pakan alle. Jotta kaikki pääsisivät varmasti nauttimaan tapahtumasta, annetaan pelaajille kummallakin viikolla yksi ilmainen lippu areenaan.

Tapahtuman alkaessa areena tyhjennetään, joten pelaajien täytyy pelata olemassa olevat pakat loppuun ennen sen alkua.

Blizzard ottaa pelimekaniikan suurennuslasin alle.

Kautta Hearthstonen historian pelissä on vilissyt tilanteita joissa korttien välinen vuorovaikutus ei välttämättä selviä pelaajille pelkällä maalaisjärjellä. Vuosien valittamisen jälkeen pelaajat saavat vihdoin hieman mielenrauhaa kun Blizzard aloittaa pelimekaniikan sääntöjen uudistamisen portaittain.

Ensimmäinen uudistus on uusi sääntö jonka mukaan korttien, joiden efekti aktivoituu tapahtuman jälkeen, täytyy olla pelissä ennenkuin tapahtuma alkaa. Muutoksen myötä jos esimerkiksi Evolve kortti muuttaa jonkun pöydällä olevan kortin Wild Pyromanceriksi, ei Wild Pyromancer enää tee vahinkoa ilmestyessään pöydälle, sillä se ei ollut pyödällä kun Evolve pelattiin.

Muutos on varsin mieluisa uutinen, sillä pääsääntöisesti nämä tilanteet tapahtuivat satunnaisuuteen perustuvien korttien kuten Evolven seurauksena, mikä lisäsi satunnaisuuteen liittyvää päänvaivaa. Tarkemmat esimerkit uudistuksesta voi tarkistaa alta.