Suosittu striimauspalvelu Twitch tekee muutoksia vihamielistä käytöstä ja häirintää koskeviin sääntöihinsä. Uudet säännöt astuvat voimaan tammikuun 22. päivä.

Twitchin tavoitteena on luoda käyttäjilleen paras mahdollinen videokokemus. Kokemuksen luonnista vastaa alati kasvava yhteisö, jossa tekijät ja yhteisöt voivat turvallisesti olla vuorovaikutuksessa keskenään.

– Tiedämme, että monet Twitchissä olevat ihmiset – etenkin naiset, LGBTQIA+ -yhteisön jäsenet, mustat, alkuperäiskansat ja värilliset ihmiset – valitettavasti kokevat edelleen suhteettoman paljon häirintää ja hyväksikäyttöä verkossa, myös meidän palvelussamme, Twitchistä todetaan.

Joulukuun alkupuolella julkaistuissa uusissa säännöissä kielletään esimerkiksi mustan, ruskean, keltaisen ja punaisen kasvomaalin käyttö, ellei kyseessä ole ”erityinen koulutustilanne”.

Täysin uutena luokkana sääntöihin lisätään seksuaalinen häirintä. Jo olemassa oloja sääntöjä tarkennetaan, ja uudet säännöt tuovat entistä alhaisemman suvaitsevaisuuden esineellistämisen tai häirinnän suhteen. Näitä sääntöjä tarkennettiin vielä myöhemmin joulukuussa, kun striimauspalvelu ilmoitti kieltävänsä esimerkiksi termit ”simp” ja ”incel” ja ”neitsyt”.

– Tämän uuden politiikan mukaan ei ole sallittua käyttää termejä kuten simp, incel ja neitsyt loukkauksena viittaamaan negatiivisesti toisen henkilön seksuaaliseen toimintaan. Käytäntömuutoksen lisäksi kieltäydymme emoteista, jotka sisältävät termin simp ja poistamme ne ilmiannetteassa, kommentoi Twitchin varatoimitusjohtaja Sara Clemens Twitch Town Hall -lähetyksessä.

Käytänteet astuvat voimaan 22. tammikuuta, ja Twitch kommentoi, että haluaa jakaa päivitetyn käytännön ennen sen voimaantuloa, jotta käyttäjillä on riittävästi aikaa ymmärtää muutosta. Twichissä tekijät ovat vastuussa yhteisöissään tapahtuvan vihamielisen käytöksen ja häirinnän moderoinnista, ja siksi jokaisen striimaajan onkin hyvä tarkistaa käytänteet Twitchin sivuilta.

Lähde: Twitch