Suomalainen e-urheiluorganisaatio Helsinki REDS julkisti tässä kuussa laajentavansa toimintaansa Hearthstoneen. Organisaatio tuntuu olevan päättäväinen kasvunsa suhteen, sillä se ilmoitti eilen kasvattavansa repertuaariaan entisestään.

Helsinki REDSin entinen Overwatch-pelaaja Jani “Exceed” Kosonen jatkaa organisaation riveissä Tekken 7 -pelaajana. Kosonen myöntää, ettei hänellä ole paljoa kokemusta Tekkenistä, mutta hän ”odottaa innolla tulevaa haastetta”.

Taistelupelit ovat olleet varsin pieni osa suomalaista e-urheiluskeneä. Yhteisöä ovat ylläpitäneet pääosin Turun taistelupelaajien, Smash Finlandin ja Turpakellarin kaltaiset harrastusjärjestöt. Suomalaiset maajoukkue-edustajat ja viimevuotinen Tekken 7:n eSM-kilpailu ovat kuitenkin antaneet taistelupeleille lisänostetta.

Helsinki REDS on ensimmäinen suomalainen e-urheiluorganisaatio, joka on päättänyt koittaa onneaan Tekken 7:n parissa. Kansainvälisellä tasolla peli ja taistelupelit yleensä ovat kuitenkin huomattavasti suurempi ilmiö. Tammikuussa ensi kertaa järjestettyyn EVO Japaniin otti osaa miltei 7000 pelaajaa, mukaan lukien suomalaisia lajin veteraaneja.

Nähtäväksi jää, mikä tulee olemaan Helsinki REDSin ja Kososen vaikutus suomalaiseen taistelupeliskeneen.

Lähde: Helsinki REDS Kuvalähde: Tekken, Helsinki REDS