LanTrekkien Overwatch-finaalissa vastaikkain asettuivat Helsinki Reds ja Panic Art eSports. Turnaukseen osallistui yhteensä 8 joukkuetta.

Helsinki Reds oli turnauksen ennakkosuosikki, otettuaan Assembly Winterien finaalissa Euroopan viiden parhaan tiimin joukkossa pelaavalta Ninjas in Pyjamasilta tiukassa väännössä 2 erää, häviten lopulta 3-2. Reds oli siis kovassa iskussa turnaukseen lähdettäessä, eikä hävinnyt koko turnauksen aikana yhtään karttaa.

Finaaliin Redsiä vastaan tiensä selvittänyt Panic Art eSports on pelannut yhdessä vasta puolitoista kuukautta. PAS kilpaili Assembly Wintereillä BYOC-sarjassa ja saavutti molempina päivinä pronssia. LanTrekeillä PAS selvitti tiensä finaaliin niin ikään häviämättä yhtäkään karttaa.

Finaalissa Helsinki Redsin tiimityö ja kurinalaisuus näkyivät selkeästi. Harjoitellut kuviot auttoivat Redsiä pysäyttämään suurimman osan PASin hyökkäyksistä alkutekijöihinsä. PAS pisti kuitenkin kampoihin ja sai muutamia hyviä hyökkäksiä kepan voittaessa 1v1-haastot Exceediä vastaan.

eUrheilu.com tavoitti Eemeli "Woomera" Ikosen Helsinki Redsistä kommentoimaan voittoa.

Mikä fillis ensimmäisen lanivoiton jälkeen?

"Fillishän on tietysti hyvä. Oli mielenkiintoista päästä pelaamaan Paniccia vastaan, kun ei oltu aikaisemmin pelattu. Vähän jännitti, että mitä pojilla on siellä meidän varalle ja hyvin pistivätkin kampoihin"

Millainen fiilis LanTrekeistä yleisesti?

"Itellä fiilis on tosi hyvä, kun asustelen Tampereella eli lähellä sydäntä pelata "kotikentällä". Hävettää myöntää etten ole aikasemmin käyny LanTrekeillä, mutta jo oli aikakin. Aion tulla uudestaankin."

Mitä seuraavaksi tähtäimessä Helsinki Redsillä?

"Julkistamme seuraavat tavoitteet muutaman viikon sisään, mutta halu päästä pelaamaan ulkomaille on kova. Kaikki uutiset, mitkä koskevat Overwatch-liigaa ovat myös seurannassa."

Viikonloppuna julkistettiin uusi hero, Orisa. Mitäs mieltä?

"Viikonlopun keskittyminen oli kyllä enimmäkseen turnauksessa. Tarvii päästä kokeileen ja pyöritteleen, että pystyy sanoon, että mihin siitä oikein on."

Panic Art eSports ei häviöstään lannistunut. Nuori tiimi oli tyytyväinen toiseen sijaan ja aikoo jatkaa turnauksiin osallistumista. eUrheilu.com haastatteli Antti "anatec" Eskeliä joukkueen suunnitelmista.

Finaalissa tuli tappio, millainen fiilis?

"Hyvä fiilis, ei harmita vaikka voitto olis toki aina maistunu. Ei tästä nyt huonolla mielellä lähdetä, kuitenkin toiset lanit ja toinen sija. Ei voi olla kuin ylpeä koko tiimistä ja itsestä."

Millainen fiilis LanTrekeistä yleisesti?

"Positiivisesti yllättnyt, hyvin järjestetty turnaus. On ollut myös huonoja kokemuksia näistä turnauksista. Mukavaa tutustua Overwatch-skeneen, joka on vielä nuori."

Mikä seuraavaksi tähtäimessä Panic Art eSportsilla?

"Summer Assemblyt ja non-BYOC-turnaus, jos sellainen järjestetään. Tarkoituksena on kiertää ympäri Suomen LAN-tapahtumissa kisaamassa."

Lopulliset tulokset
AHLMAN BYOC Overwatch

  1. Helsinki Reds
  2. Panic Art eSports
  3. AHLMAN eSports
  4. Crystal Bear esports

1000€
500€
250€