CS:GO:n suurin ja arvostetuin major-turnaus järjestetään loka-marraskuussa. Majoreille päästäkseen joukkueiden on kerättävä karsintapisteitä, ja viimeiset karsintapisteet jaetaan syyskuun lopussa alkavassa IEM Fall -karsintaturnauksessa, johon suomalaisväriä tuovat Joonas ”doto” Forssin ENCE, Aleksi ”Aleksib” Virolaisen OG sekä Jesse ”zehN” Linjalan FunPlus Phoenix. On kuitenkin mahdollista, että OG:n riveissä nähdään turnauksessa toinenkin suomalaispelaaja.

OG on joutunut keskelle entisen Heroicin valmentajan Nicolai ”HUNDEN” Petersenin aiheuttamaa valmentajabugi-kohua, sillä hän väitti tänä syksynä ainakin osan pelaajista tienneen hänen hyväksikäyttäneeen bugia. Yksi näistä pelaajista on OG:ssa pelaava Nikolaj ”niko” Kirstensen. Petersenin ESICille toimittama aineisto on aiheuttanut sen, että ESIC on päättänyt aloittaa virallisen tutkinnan siitä, liittyivätkö pelaajat käsillä olevaan asiaan.

Aiemmin ESIC asetti useita valmentajabugia hyväksikäyttäneitä valmentajia toimitsijakieltoon, joten on todennäköistä, mikäli pelaajien todetaan tienneen valmentajabugin käytöstä, saavat he siitä ainakin jotakin sanktioita.

OG:n Liquipedia-sivulle on valmentajan paikalle päivitetty suomalaisorganisaatio KOVAssa pelaava Samu ”Uli” Leirilaakso, ja on merkitty, että hän olisi joukkueen valmentajan paikalla juurikin IEM Fall -turnauksen aikana Casper ”ruggah” Duen sijaan.

 

Näyttökuva Liquipedia-sivustolta 16.9.2021.