HIFK aloittaa Suomen ensimmäisenä urheiluseurana toiminnan elektronisen urheilun parissa. Urheiluseuralle e-urheilu on täysin uusi aluevaltaus, sillä aiempaa kokemusta IFK:lla ei alasta ole.

–Ympäristö on seuralle vieras, joten mukaan on haluttu e-sports-kentän ihmisiä alusta lähtien, kommentoi seuran myyntipäällikkö Jussi Patjas tiedotustilaisuudessa.

Jimm’sille asia tuli pienoisena yllätyksenä, sillä nimenomaan HIFK otti heihin yhteyttä. -Olemme erittäin iloisia siitä, että Helsingin IFK:sta oltiin nimenomaan Jimm’siin yhteydessä uutta peliorganisaatiota käynnistettäessä, kommentoi Jimm’sin toimitusjohtaja Antti Järvinen tiedotteessa.

Helsinki REDSin Overwatch-joukkue on kasattu nimenomaan uutta organisaatiota varten. Joukkueen manageri Christer Kasulisen yhdessä joukkueen kapteenin Roope ”Ruape” Kurkelan kanssa koottu nippu sai kuulla vasta joukkueen muodostamisen jälkeen taustaorganisaatiosta.

-Kyllähän se oli aikamoinen yllätys, kun sai kuulla taustalla olevan HIFK:n, kertoi Toni “Effix” Hurme. –Mutta olemme todella kiitollisia HIFK:n tarjoamasta mahdollisuudesta.

Kysyttäessä pelaajien ammattilaisuudesta, vastaa Eemeli ”Woomera” Ikonen diplomaattiseen sävyyn joukkueen saavansa kaiken tarvittavan tuen organisaatiolta.

Joukkuetta rakennetaan maltilla

Joukkue on ehtinyt harjoitella yhdessä nyt muutaman viikon ajan, ja loppuvuosi kuluu vielä harjoitellessa. Täysin vieraita pelaajat eivät toisilleen ole, sillä kuusikosta kolme on jo pelannut aikaisemmin yhdessä. Kasulinen kertoo joukkueen osallistuvan lähiaikoina lähinnä online-turnauksiin mitatakseen tasonsa ja hiljalleen kehittyäkseen joukkueena. Kiireellä ei uutta aluevaltausta ole lähdetty tekemään.

Maailmalla trendi on viimeaikoina ollut sekä urheilujoukkueiden että erilaisten sijoitusyhtiöiden osalta ostaa jo valmiita, menestyneitä joukkueita tai organisaatiota. Kasulinen kertoo, että HIFK ei kuitenkaan halunnut lähteä samalla tavalla ostamaan sikaa säkissä.

–Me halutaan rakentaa oma tarina. Maailmalla on nähty esimerkkejä siitä, että on käytetty paljon rahaa, josta ei kuitenkaan ole saatu sitä tulosta, mitä rahalla on ostettu. Myös Patjas oli samoilla linjoilla. Joukkuetta halutaan lähteä rakentamaan pitkäjänteisesti, ja samalla opetella alaa.

Peliksi valikoitui lopulta Blizzard Entertainmentin Overwatch. Kasulisen mukaan ratkaisu oli loppujen lopuksi helppo, sillä organisaatio luottaa pelin kasvuun. Hänen mukaansa on olemassa merkkejä siitä, että peli saa valtavasti lisää näkyvyyttä niin maailmalla kuin kotimaassa.

HIFK:n tämän päivän tiedote ei varmasti ainakaan haittaa jälkimmäistä. Mutta miksi HIFK ylipäätään lähti mukaan e-urheiluun? Vastauksen kysymykseen tarjosi Patjas:

–Maailmaa seurataan. E-urheilussa on tapahtunut paljon, etenkin tiettyjen instanssien lähtiessä mukaan junaan. Kyllä se on niin mielenkiintoinen maailma, että se on tullut jäädäkseen. Ja se on sellainen juna, joka ei pysähdy, joten kyllä siihen on pakko hypätä mukaan.

Tällä erää ei ole vielä tiedossa, milloin Helsinki REDS tekee debyyttinsä suurelle yleisölle. Joukkuetta voi seurata sen kotisivuilta.

Helsinki REDS Kokoonpano

  • Roope ”Ruape” Kurkela
  • Jani ”Exceed” Kosonen
  • Eemeli ”Woomera” Ikonen
  • Ville ”PrettyWise” Mikkonen
  • Miika ”BBR” Tekoniemi
  • Toni “Effix” Hurme