Viime viikolla huhuttiin, että nuori CS:GO-lahjakkuus Elias ”Jamppi” Olkkonen siirtyisi ENCE Esportsin riveihin kuudenneksi pelaajaksi. Huhua epäiltiin, sillä Olkkosen saamat VAC-bannit estävät häntä pelaamasta Valven järjestämissä turnauksissa, kuten esimerkiksi Major-turnauksissa. Tänään kuitenkin huhut vahvistettiin todeksi: Olkkonen ja ENCE ovat solmineet kahden vuoden sopimuksen.

ENCE ei viime aikoina ole menestynyt, ja paikka parhaiten sijoittuneena suomalaistiiminäkin meni ainakin hetkeksi HAVUn noustessa menestyksekkään Flashpoint-matkan jälkeen sijalle 21, ENCEn ollessa sijalla 24. Nyt tavoitteet ovat korkealla, kun kokoonpanoon lisätään kuudes pelaaja. ENCEn julkaisemasta videosta selviää, että Olkkonen tulee muissa kuin Valven järjestämissä turnauksissa pelaamaan Sami ”xseveN” Laasasen tilalla, kun taas esimerkiksi huomenna alkavassa Road to Rio -turnauksessa pelataan vanhalla tiimillä.

Joukkueen roolituksessa tapahtuu myös muutoksia. Miikka ”suNny” Kemppi ottaa itselleen pelin sisäisen johtajan roolin, kun taas entinen IGL Aleksi ”allu” Jalli palaa takaiseen avustavan johtajan rooliin, jossa pelasi aiemmin. Jalli pysyy pääasiallisena AWP-pelaajana mutta Olkkosen ollessa mukana on todennäköistä, että tupla AWP-komboa tullaan näkemään aikaisempaa enemmän. Muutoin Olkkonen hoitaa Jani ”Aerial” Jussilan kanssa kentän raivaamisen, kun Kemppi ja Jere ”sergej” Salo hoitavat rauhallisemmat roolit. Kun tiimi pelaa Laasasen kanssa, pelaa ENCE melko samaan tapaan kuin aikaisemminkin.

ENCE perustelee kuudennen pelaajan ottamista mukaan tiimiin samoin kuin Astralis: Joukkueen sisällä on keskusteltu jaksamisesta, ja asian toivotaan parantuvan tällä. Kuitenkin videolla sekä Red Bullin sivuilla julkaistussa haastattelussa puhutaan vain siitä, kuinka Olkkonen tulee pelaamaan Laasasen tilalla. Olkkosen toivotaan myös tuovan joukkueeseen nuoruuden intoa sekä hypeä. On mielenkiintoista nähdä, kuinka tilanne kehittyy sekä etenkin se, mitä tapahtuu ENCEn sijoitukselle.

Lähde: RedBull, ENCE. Kuva: ENCE