Pari vuotta sitten VAC-bännit saanut Counter-Strike pelaaja Hovik  “KQLY” Tovmassian on tehnyt try out -sopimuksen ranskalaisen Vexed Gamingin kanssa. KQLY nähdään heti pelikentillä viikonloppuna pelattavassa ESL Championat National Summer -turnauksessa, johon ottaa osaa kahdeksan ranskalaista joukkuetta.

KQLY:n paluu kilpakentille tuli mahdolliseksi, kun turnausjärjestäjä ESL muutti sääntöjään VAC-bännättyjen pelaajien suhteen. Uusitun säännön mukaan yli kaksi vuotta pelikieltoa kärsineet pelaajat voivat pelata ESL:n järjestämissä turnauksissa.

Vexedissä KQLY korvaa Pedro “AlluM3tt3” Moraisin. Ranskalaisjoukkueen operatiivinen johtaja Mark “Princess” Weller perusteli 26-vuotiaan ranskalaisen palkkaamista elektronisen urheilun nopealla kasvulla ja kehittymisellä yhä ammattilaisempaan suuntaan Wellerin mukaan huijaamisen seuraukset ovat olleet harmaata aluetta, mutta ESL:n päätös on ensimmäinen askel kohti yhtenäisiä sääntöjä.

— KQLY on todella intohimoinen ja omistautunut pelille ja ammattilaisuudelle – odotamme innolla hänen kanssaan työskentelemistä, Weller toteaa Tovmassianin palkkaamisesta joukkueeseen.

Ihan purematta KQLY:n paluuta Counter-Strike kentille ei ole nielty. Vielä samana päivänä, kun KQLY.:n liittymisestä Vexediin ilmoitettiin, joukkueessa pelanneet Steve “Jarod” Cohen ja Léonard “SmyLi” Michelino ilmoittivat lähtevänsä joukkueesta välittömästi. Pelaaja ilmoittivat yhteisessä lausunnossaan, etteivät voi kuvitella pelaavansa pelaajan kanssa, joka on aiheuttanut haittaa Counter-Striken kilpaskenelle.

Jarodin ja SmyLin päätös sai heti tukea Twitterissä muun muassa G2 Esportsin Alaxander “bodyy” Pianarolta.

Bodyy kirjoittaa twiitissään, että on hienoa nähdä pelaajia, jotka kunnioittavat itseään.

Vexedin kokoonpano näyttää seuraavalta vain muutamaa päivää ennen ESL Championat National Summeria.

  • Victor ”Roombang” Henkinet
  • Pierre ”NpK” Henkinet
  • Hovik ”KQLY” Tovmassian (Tryout)

KQLY ei suinkaan ole ensimmäinen VAC-bannit saanut pelaaja, joka palasi kilpakentillä. Viime kuussa pelatun Copenhagen Gamesin kutsuttujen joukossa oli DreamChasers niminen sekajoukkue, jossa pelasi muuan Joel ”Emilio” Mako. Emilio tuli aikanaan tunnetuksi saatuaan VAC-bännit kesken Fragbite Masters -turnauksen.

Lähde: HLTV ja HLTV
Kuva: Helena Krtiansson ESL