Pohjoisamerikkalainen e-urheiluorganisaatio Immortals ilmoitti eilen rekrytoineensa suomalaisen Tomi ”lurppis” Kovasen Counter-Strike: Global Offensive -pääjohtajakseen (General Manager).

Organisaation mukaan Kovasen vastuualueet ovat Immortalsin uuden CS:GO-joukkueen liiketoiminnassa, sisällöissä ja turnausjärjestelyissä.

Odotan innolla uutta askelta urallani Immortalsissa, jossa saan mahdollisuuden yhdistää kiinnostukseni liiketoiminnassa ja e-urheilussa. Noah (toimitusjohtaja Whinston) on koonnut loistavan tiimin, ja odotan innolla, mitä voimme saavuttaa yhdessä uuden Counter-Strike-joukkueen kanssa”, Kovanen kommentoi Immortalsin tiedotteessa.

Immortalsin toimitusjohtajan Noah Whinstonin mukaan Kovanen on ainutlaatuinen henkilö e-urheilussa, sillä hänellä on kokemusta e-urheilun eri osa-alueilta.

”Hän on ollut pelaaja ja asiantuntija, minkä lisäksi hän on arvioinut alaa talouden ja investoinnin näkökulmasta. Tällaista taitovalikoimaa, jossa yhdistyvät e-urheilun ruohonjuuritason osaaminen, e-urheilun tuntemus ja ammatillinen kokemus myös e-urheilun ulkopuolelta, on todella vaikea löytää tältä toimialalta”, Whinston hehkuttaa Kovasta.

30-vuotias Kovanen on entinen Counter-Strike 1.6 -ammattilainen vuosilta 2004-2012. Peliuransa jälkeen hän on työskennellyt Counter-Striken parissa asiantuntijana ja kirjoittajana. Viimeisen kahden vuoden aikana Kovanen on toiminut suurpankki J.P. Morganin analyytikkona Lontoossa.

Immortalsin Counter-Strike-joukkueessa ei ole vielä pelaajia. Organisaation edellinen brasilialaisjoukkue eteni viime heinäkuussa pelin suurimpiin turnauksiin kuuluvan PGL Major Krakovan toiselle sijalle, mutta joukkue hajosi syksyllä, kun osa pelaajista hölmöili DreamHackin turnauksessa.

Nyt Immortalsin huhutaan ostavan brasilialaisen huippujoukkueen SK Gamingin pelaajat lähitulevaisuudessa, sillä SK:n sopimus joukkueen kanssa on loppumassa lähitulevaisuudessa.

Immortalsilla on tällä hetkellä joukkueet Dota 2:ssa ja Super Smash Bros. -taistelupelissä. Lisäksi se omistaa Overwatch-Liigan Los Angeles Valiantin.

Lähde: Immortals Kuvalähde: Helena Kristiansson / DreamHack